2024. április 28. 03:28

KezdőlapWRCMár csak két fiatal küzd a Rally1-es lehetőségért a Toyota junior programjában,...

Már csak két fiatal küzd a Rally1-es lehetőségért a Toyota junior programjában, 2024-ben már Rally2-es autóval az ERC-ben

-

A Toyota Gazoo Racing kedden döntött junior programjában részvevő versenyzők jövőjéről, már csak ketten maradtak, akik versenyezhetnek egy jövőbeni Rally1-es lehetőségért. 

A Toyota Gazoo Racing junior programjában idén Hikaru Kogure, Nao Otake és Yuki Yamamoto tanulhatott, a szezon végeztével azonban a japán gyártó úgy döntött, hogy 2024-ben már csak Kogure és Yamamoto folytathatja a tanulást, ők azonban Rally2-es autóval. 

Otake továbbra is támogatást kap a Toyotától, azonban jövőre már a Japán Rally Bajnokságban folytatja karrierjét. 

A fiatalok idén Rally4-es Renault Clióval versenyezhettek Európában, Hikaru Kogure és Yuki Yamamoto 2024-ben azonban megteheti első lépéseit Rally2-es autóval. 

A Toyota jövőre az ERC és WRC néhány versenyén is lehetőséget adna a fiataloknak, arról azonban nem született döntés, hogy a vadonatúj Rally2-eds Toyotával folytatják-e a programot, vagy más márkával. 

“A fiatal versenyzők idén nagyon jól teljesítettek – mondta Mikko Hirvonen, a fiatal japán versenyzők edzője. – Nagy tapasztalatra tettek szert mind a rallyversenyzés, mind pedig az élet terén. Sajnos mindhármuk számára nem tudtuk biztosítani az Eb-n való részvételt. Yuki Yamamoto idén igazán erős teljesítményt mutatott be, Hikaru Kogure pedig kevés rally tapasztalattal érkezett hozzánk, de sikerült egy a tapasztalatot komolyan bővíteni. Nao Otake is igen jól dolgozott, és örömmel támogatja a Toyota a Japán Rally Bajnokságban.” 

Kogure és Yamamoto tehát Rally2-es autóval folytathatja 2024-ben, a japán gyártó finn edzőközpontjába, pedig hamarosan a junior program harmadik generációja érkezik.  

A junior program első győztese Takamoto Katsuta volt korábban, aki 2019-től már a WRC legerősebb kategóriájában szerepel. 

Friss