2024. április 28. 23:44

KezdőlapWRCMarcus Grönholm befejezi Jari Huttunen menedzselését

Marcus Grönholm befejezi Jari Huttunen menedzselését

-

A kétszeres rally világbajnok, Marcus Grönholm a továbbiakban nem folytatja Jari Huttunen menedzselését. Grönholm nem lát esélyt arra, hogy támogatottja komolyabb WRC programot teljesíthet 2024-ben. 

Marcus Grönholm a finn Iltalehti oldalnak árulta el, hogy befejezi Jari Huttunen menedzselését és pénzügyi támogatását, majd egy nappal később a GRX Management hivatalos közleményt adott ki. 

“Jari Huttunen továbbra is a GRX Management versenyzője lesz, és bízom benne, hogy megfelelő anyagi hátteret tud teremteni magának a versenyzéshez – mondta Marcus Grönholm a közleményben. – Amennyiben tudja folytatni a versenyzést, továbbra is segítem tanácsokkal. Sajnos nem sikerült egyetlen jelenlegi WRC gyártóval sem megegyezni egy jövőbeni programról, így pedig nem tudom folytatni anyagi támogatását. Sajnos a WRC csapatok válaszai egyértelműek voltak, nem terveznek Jarival.” 

Marcus Grönholm eddig több százezer euróval próbált segíteni Jari Huttunennek, és megpróbált számára gyári programot teremteni, azonban ehhez sosem került közel támogatottja. 

“Együttműködési megállapodásunk továbbra is érvényes, amennyiben sikerül megfelelő hátteret biztosítania a versenyzéshez, továbbra is hajlandó vagyok neki segíteni tanácsokkal. Sajnos most azonban igen rossznak tűnik a helyzet.” 

A kétszeres világbajnok bevallotta, a közös munka terén ő is követett el hibákat. 

“Sajnos a közös munka során én is követtem el hibát, amikor igyekeztem visszavinni Jarit a Hyundaihoz. Gyári csapat, és minden jónak tűnt. Azonban végül ez egy hibás döntésnek tűnt, mely visszavetette Jari karrierjét. Huttunen nagyszerű tempóra képes minden útfelületen, és megérdemelné a gyári szerződést, azonban erre most nem látok esélyt.” 

Jari Huttunen 2020-ban megnyerte a WRC3-as világbajnokságot a Hyundaijal, majd egy évvel később harmadik lett a WRC2-ben, 2022-ben az M-Sport WRC2-es csapatával zárt a nyolcadik helyen, és a Finn Rallyn kipróbálhatta a csapat Rally1-es autóját. Idén azonban már nem kapott lehetőséget a WRC-ben, és csak a svéd és finn vb futamon indulhatott a WRC2-ben Skodával, azonban egyik versenyt sem tudta befejezni. A vb futamok mellett idén a Finn Rally Bajnokságban állt rajthoz, ahol három győzelemmel a második helyet szerezte meg Teemu Asunmaa mögött. 

Friss