2024. május 03. 11:51

KezdőlapWRCOgier a negyedik hely ellenére is pozitív hangulatban fejezte be a Közép-Európa...

Ogier a negyedik hely ellenére is pozitív hangulatban fejezte be a Közép-Európa Rallyt

-

Sébastien Ogier szeretett volna legalább dobogóra állni a Közép-Európa Rallyn, ez azonban lehetetlenné vált egy defekt miatt. A nyolcszoros világbajnok végül a negyedik helyet szerezte meg, és a versenyt pozitív hangulatban tudta befejezni. 

Sébastien Ogier szeretett volna legalább dobogóra állni a WRC új versenyén, a Közép-Európa Rallyn, azonban már az első pénteki szakaszon defektet szedett össze, ami után motivációját vesztette. Végül a verseny második felének szárazabb körülményei között már magabiztosabban tudott vezetni és a negyedik helyen zárt. 

“Az egész verseny nagyon nehéz volt számomra, mert az eső miatt nem volt jó a pénteki rajthelyem, a defekt után pedig nehéz volt motiváltnak maradnom – mondta Sébastien Ogier a verseny után a WRC hivatalos oldalának. – Ezen a versenyen nem sikerült a legjobb formámat nyújtani, bár a szárazabb pályákon már magabiztosabb voltam. Néhány szakaszt sikerült nyerni, így legalább pozitív hangulatban tudtam befejezni a versenyt. Már várom a Japán Rallyt, ahol szeretném győzelemmel zárni a szezont.” 

A nyolcszoros világbajnok szerint Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen megérdemelte a második vb címet, melyet a német, cseh és osztrák versenyen biztosított be. 

“Gratulálok Kalle és Jonne világbajnoki címéhez. Újabb nagyszerű szezon végére tettek pontot, biztos vagyok benne, hogy nem ez az utolsó vb címük. Elfyn Evanst azonban sajnálom, mert nagyon jól teljesítettek idén.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss