2024. május 03. 10:14

KezdőlapWRCAbiteboul: Ki kell deríteni, hogy Lappi miért szenved sorban baleseteket mostanában

Abiteboul: Ki kell deríteni, hogy Lappi miért szenved sorban baleseteket mostanában

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatvezetője szerint a csapatnak ki kell elemeznie, hogy miért szenved folyamatosan balesetet Esapekka Lappi az utóbbi versenyeken. 

“A statisztikák jelenleg azt mutatják, hogy jelenleg nem számíthatunk Esapekka Lappira – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Ugyanakkor belül tudom, hogy nagyon is képes a csapatmunkára. Meg kell értenünk, hogy Esapekka statisztikái miért romlottak ennyire el. Meg kell tudni, hogy mi vezetett a sorozatos kiesésekhez.” 

Esapekka Lappi az elmúlt négy verseny során háromszor szenvedett balesetet, ráadásul Chilében az első, míg a Közép-Európa Rallyn a pénteki harmadik szakaszon hibázott. 

“Csütörtökön és pénteken úgy láttam, hogy nagyon élvezi a Közép-Európa Rallyt, és ezt mutatták az eredmények is. Nagyon jó volt versenyképesnek látni az első négy szakaszon. Amikor megfelelő önbizalommal vezet, képes a mezőny elejében harcolni, azonban az utolsó versenyeken valami mindig közbe jött. Meg kell beszélnünk a dolgokat Esapekkával, ezt pedig nem egy baleset után rögtön kell megtenni.” 

Fotó: rally.tv

Elképzelhető, hogy éppen az autóval való nagy önbizalom vezetett Esapekka Lappi legutóbbi baleseteihez. 

“A belső felvételek és a saját elmondása alapján is nagyon jól érezte magát Lappi az autóban. Ez pedig akár oda is vezethetett, hogy túlságosan is magabiztos volt az autóval kapcsolatban és úgy érezte, hogy mindenre képes az autó. A mostani balesetén is az látszik, hogy éppen, hogy csak egy picivel ment szélesebbre a kanyar bejáraton, mint kellett volna. Uralta az autó mozgását, azonban amikor felengedte a féket, elvesztette az autó hátsó részének irányítását. Tanulmányozni kell az elmúlt idők baleseteit és meg kell tudni, hogy miként tudunk Esapekkának segíteni, hogy ne legyen több ilyen balesete.” 

Friss