2024. április 29. 08:15

KezdőlapWRCKajto számára a WRC2 Challenger bajnoki cím megszerzése a cél a Japán...

Kajto számára a WRC2 Challenger bajnoki cím megszerzése a cél a Japán Rallyn

-

Kajetan Kajetanowicz bár esélyes lehetett volna a WRC2-es bajnoki címre is idén, azonban mindig is a Challenger bajnoki címre koncentrált. Kajto a Japán Rallyn pedig meg is nyerheti ezt.

Az idei szezonra kiírták a WRC2 Challenger bajnokságot, melyben olyan versenyzők vehetnek részt, akik korábban nem nyertek Rally2-es autóval vb címet, továbbá nem versenyeztek gyári csapatok színeiben a WRC2-ben.

A Japán Rally előtt ezt a bajnokságot Sami Pajari vezeti, aki azonban a Közép-Európa Rallyval már teljesítette a bajnokságban teljesíthető maximális versenyszámot.

Kajetan Kajetanowicz ugyanakkor indul a Japán Rallyn és elég számára egy dobogós eredmény, hogy megszerezze az év végi első helyet.

“Büszkék lehetünk arra, hogy idén a WRC2 értékelésében is jó eredményeket sikerült elérni, ugyanakkor mindig is a Challenger bajnoki cím volt a fő cél – mondta Maciej Szczepaniak, Kajto navigátora a WRC hivatalos oldalának. – A mi csapatunk egy privát csapat, mely a szponzorok segítségével tud versenyezni. Irreális minket olyan versenyzőkkel összehasonlítani, mint Andreas Mikkelsen vagy Gus Greensmith, akik nagy WRC tapasztalattal rendelkeznek, továbbá képesek éves szinte 13 versenyen is indulni. Autóikat pedig folyamatosan fejlesztik és félgyári csapatokkal dolgoznak.”

“Ugyan még mindig van esély a WRC2 dobogójára is, azonban irreális minket Andreas Mikkelsennel összehasonlítani, hiszen 2014-ben, amikor Robert Kubica navigátora voltam, ő a Volkswagen gyári csapatában versenyzett, és amikor 2008-ban az első WRC futamán indult, Kajto még csak a lengyel bajnokságban szerepelt.”

Friss