2024. május 03. 05:59

KezdőlapWRCNeuville: Jó volt ismét versenyt nyerni, Japánban is jó esélyeink lehetnek

Neuville: Jó volt ismét versenyt nyerni, Japánban is jó esélyeink lehetnek

-

Thierry Neuville a Közép-Európa Rallyn csaknem öt hónap után tudott győzelmet elérni, a belga versenyző szerint nagyon megérdemelték a sikert. 

“Nagyon jó érzés ismét a dobogó legfelsőbb fokára állni, mert eltelt egy kis idő Szardínia óta, ahol utoljára nyertünk – mondta Thierry Neuville. – Igaz, hogy azóta is voltak dobogós eredmények, de a győzelemre mostanáig várni kellett.” 

A Hyundai belga versenyzője 10 másodperc hátránnyal állt a szombat délelőtti utolsó szakasz előtt Kalle Rovanpera mögött a második helyen, majd a szombat délelőtti utolsó szakaszon miután Elfyn Evans kicsúszott, a finn toyotás átengedte a győzelmet Neuville-nek, hiszen a vb címhez onnantól kezdve elég volt öt pontot szereznie Rovanperának. 

Végül Neuville kényelmes előnnyel tudott nyerni a verseny végén második vb címét szerző Rovanpera előtt. 

“Kalle a verseny első felében nagyon gyors volt, majd a második felében higgadtan tudott versenyezni. Ez a nyugodtság nagyon jellemző a mostani fiatal versenyzőkre. Azonban, mint mindenkit, Rovanperát is le lehet győzni, és pontosan ez lesz a célunk jövőre.” 

Neuville szerint a Japán Rallyn őt kell majd legyőzni az első hely megszerzéséhez. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Nem a Közép-Európa Rally volt az első, ahol legyőztük Rovanperát, és hiszek abban, hogy Japánban minket kell majd legyőzni az első hely megszerzéséhez. A Közép-Európa Rallyra azért jöttünk, hogy nyerjünk és ezt sikerült elérni. Csütörtökön és pénteken a vártnál rosszabbak voltak a körülmények az esőben, nem számítottunk ennyire piszkos utakra. A vasárnap azonban már élvezetes volt, és végül magabiztos győzelmet arattunk.” 

Péntek este 36.4 másodperc hátránnyal állt Neuville Rovanpera mögött a második helyen, a szombati második szakaszon azonban a finn versenyző kicsúszott, így 10.9 másodpercre csökkent a különbség. Azt már nehéz megmondani, hogy Neuville képes lett volna-e akkor is nyerni, ha Elfyn Evans nem hibázik a szombati harmadik pályán, ami után Rovanpera a biztonságos vezetésre törekedett. 

Friss