back to top
2024. május 06. 23:37

KezdőlapWRCMillener beismerte, nehéz helyzetben van az M-Sport

Millener beismerte, nehéz helyzetben van az M-Sport

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke arról beszélt legutóbbi interjúja során, hogy igen nehéz helyzetben van a fordos csapat, ami nem engedi meg, hogy egy élmezőnyben harcolni képes versenyzőt szerződtessenek 2024-re. 

“Mindig nehéz időszak az ősz az M-Sport számára, mert ilyenkor kell megtalálni a megfelelő anyagi forrásokat a következő szezonra – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Ott Tanak év végén elhagyja a csapatot, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű lenne pótolni egy győzelemre esélyes versenyzővel, mert a Tanakra szánt anyagi forrás felszabadul. A célunk egy fiatal versenyzőkből álló csapat összeállítása a következő szezonra. Ez akár egy olyan junior csapatot is jelenthet, akik a jövőben lehetnek majd igazán sikeresek a WRC-ben. Be kell ismernünk, hogy jelenleg nem áll módunkban olyan versenyzőt szerződtetni, aki állandóan képes lenne a WRC futamok élmezőnyében szerepelni.” 

A csapat jelenlegi versenyzői, Adrien Fourmaux és Pierre-Louis Loubet is csak akkor maradhat a csapatban, ha megfelelő anyagi hátteret tudnak biztosítani maguknak. 

“Tudjuk, hogy az autónk képes az élmezőnyben harcolni, és kiváló lehetőséget biztosít olyan fiatal versenyzők tanulásának, akik a jövőben szeretnének nagy sikereket elérni. Néha muszáj egy lépést hátra lépnünk, hogy a jövőben előre tudjunk lépni.” 

Friss