back to top
2024. május 15. 17:00

KezdőlapWRCRovanpera még több vb címet szeretne nyerni

Rovanpera még több vb címet szeretne nyerni

-

Kalle Rovanpera jövője ugyan még nem biztos, de a kétszeres világbajnok kijelentette, hogy szeretne még több vb címet szerezni, amivel cáfolja azt a pletykát is, hogy 2024-ben kevesebb versenyen indulna. 

A német Motorsport Aktuell írt arról, miszerint Kalle Rovanpera túl zsúfoltnak érzi jelenlegi szerződési kötelezettségeit, amiatt pedig jövőre akár az is előfordulhat, hogy csak részmunkaidőben, vagy egyáltalán nem versenyezne. Ezzel pedig befejezhetné katonai szolgálatait is, amit még 19 évesen kezdett el, azonban a versenyzés miatt félbehagyta. A 18 évnél idősebb finn állampolgároknak kötelező 165, 255 vagy 347 napos katonai szolgálatot teljesíteni, amit 28 éves koruk előtt kell, hogy befejezzenek. 

Kalle Rovanpera a német lap által megírtakat cáfolva kijelentette, hogy jövőre is szeretne rally vb címért harcolni, és nem szeretne szünetet tartani. 

“Ha érzed, hogy képes vagy vb címet szerezni, akkor nem lehet más célod, mint ezt elérni – mondta a 23 éves Kalle Rovanpera a Motorsport.com oldalnak. – Ez jövőre sem lesz másképp.” 

A finn versenyző ezt követően elárulta, úgy érzi, van még olyan terület, ahol képes tovább fejlődni. 

“Amíg nem tudod megnyerni a WRC szezon összes versenyét, addig van még min dolgozni. Azt hiszem, ilyet nem lehet elérni soha, így mindig van miben fejlődni. Négy éve versenyzünk a WRC legerősebb kategóriájában és sikerült már két vb címet szerezni, ez alapján azt hiszem, hogy elég gyorsan tudunk tanulni.” 

A Toyotánál még senkinek sincs érvényes szerződése 2024-re, azonban Jari-Matti Latvala szeretné együtt tartani a mostani csapatot. 

“Szeretnénk Kalléval és a többi versenyzőnkkel is hosszabbítani 2024-re – mondta a Toyota csapatfőnöke. – Azt hiszem, hogy jó úton járunk ehhez, és várhatóan a Japán Rally körüli napokban minden a helyére fog kerülni.” 

Friss