2024. május 04. 09:40

KezdőlapWRCLatvala fontos ígéretet tett a Rally2-es Toyotával kapcsolatban

Latvala fontos ígéretet tett a Rally2-es Toyotával kapcsolatban

-

Már az utolsó teszteknél jár a Rally2-es Toyota Yaris, Jari-Matti Latvala, a japán gyártó WRC csapatának vezetője pedig fontos ígéretet tett az autóval kapcsolatban. 

Hamarosan befejeződnek a Toyota GR Yaris Rally2 autó tesztjei, és biztosra lehet venni, hogy a Monte-Carlo Rallyn megtörténhet a WRC-ben való debütálása is. 

“Már csak az utolsó tesztek vannak hátra a Rally2-es autóval – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője a Rallit.fi oldalnak. – Év végén a terveknek megfelelően elkezdődhet az autók gyártása. A célunk, hogy a Montén debütálni tudjon a WRC-ben, és meg merem ígérni, hogy ez meg is fog történni.” 

Mivel a Toyota nem tervez WRC2-es csapatot indítani, ezért az autónak legalább egy olyan versenyzőhöz el is kell jutnia, aki biztosan indul a Montén. 

“Már zajlanak a tárgyalások néhány lehetséges ügyféllel, de egyelőre nem döntöttük el, hogy ki kaphatja meg elsőként az autót. Nagyon fontos, hogy olyan versenyzőhöz jusson el elsőként, aki biztosan indul a Montén. Nagyon bosszantó lenne, ha valaki megkapná az autót, majd nem indulna a WRC szezonnyitón.” 

A Rally2-es Toyotával pedig már sok versenyzőt összefüggésbe hoztak, közéjük tartozik Sami Pajari, Yohan Rossel, Gus Greensmith, vagy éppen a WRC2 kétszeres bajnoka, Andreas Mikkelsen, aki viszont kijelentette, hogy a Skodával szeretné folytatni. 

“Voltak kicsit érdekes nevek, akiket már Rally2-es Toyotában látott a média. Ugyanakkor vannak olyan versenyzők is, akikkel már beszéltünk. Hangsúlyozom ugyanakkor, hogy olyan versenyzőnek szeretnénk először adni az autóból, aki biztosan indul a Montén is.” 

Friss