2024. május 03. 13:00

KezdőlapWRCLoubet: Nem ilyen szezonra számítottam, de jövőre ismét megmutatnám igazi teljesítményem

Loubet: Nem ilyen szezonra számítottam, de jövőre ismét megmutatnám igazi teljesítményem

-

Pierre-Louis Loubet a nagyszerű részmunkaidős 2022-es WRC szezon után idén gyakorlatilag a 2021-es katasztrofális szezont ismételte meg. Jövőre azonban szeretne minden újra kezdeni, újult erővel. 

Pierre-Louis Loubet 2021-ben a Hyundai i20 Coupe WRC-vel szinte esett-kelt, azonban 2022-ben kapott egy lehetőséget az M-Sporttól és hét versenyen indulhatott a Ford Puma Rally1-gyel. A váltás pedig nagyon jól sikerült, két szakaszgyőzelem, és az Akropolisz Rally ideiglenes első helye, valamint két negyedik hely a szezon során. A jó szereplés után az M-Sport az idei évre teljes szezonra szóló szerződést adott a fiatal francia versenyzőnek, aki azonban nem tudott ezzel élni, egy szakaszt ugyan tudott nyerni és egy szakasz erejéig versenyt is tudott vezetni, összességében azonban a 2023-as év jobban hasonlított 2021-re, mint 2022-re. 

A rossz szereplés miatt pedig a Japán Rallyn már Adrien Fourmaux indulhat a Rally1-es Forddal, míg Loubet szezonja a Közép-Európa Rallyval lezárult. 

A 26 éves versenyző idei utolsó versenyén ráadásul már Benjamin Veillas navigálásával indult, miután Chilében félreértés történt Nicolas Gilsoul és közte, ami után Loubet elköszönt a belga navigátortól. A váltás miatt pedig a WRC új versenyén csak az összeszokásra és a szakaszok teljesítésére került a hangsúly, az eredmény másodlagos volt. 

“Nagyon nehéz versennyel zárult egy nagyon nehéz szezon – mondta Loubet a WRC hivatalos oldalának. – Gyakorlatilag végig szenvedtük a Közép-Európa Rallyt, még vasárnap is megsérült az autó. Jövőre remélem, hogy több szerencsénk lesz. Most azonban egy pihenőt tartok és fejben újra indítok mindent. Ez az év nagyon kemény volt, nem ilyenre számítottam, de jövőre szeretném újra megmutatni, hogy sokkal jobb teljesítményt is tudok nyújtani.” 

Az M-Sport egyelőre nem jelentette be, hogy milyen versenyzőkkel indul a 2024-es WRC szezonban. 

Friss