2024. április 29. 08:47

KezdőlapWRCJót tett Eric Caisnak, hogy eddig legjobb eredményével zárta 2023-at

Jót tett Eric Caisnak, hogy eddig legjobb eredményével zárta 2023-at

-

Eris Cais tulajdonképpen hazai versenyként teljesítette a Közép-Európa Rallyt, és a 24 éves cseh tehetség eddigi legjobb teljesítményét ismételte meg azzal, hogy második lett a WRC2-ben.

Cais tavaly a Monte Carlo Rallyn már állt a dobogó második fokán a WRC2-ben, akkor Mikkelsentől kapott ki 55 másodperccel, viszont abban a szezonban Ford Fiestával versenyzett. A zlíni születésű pilóta idén visszatért a Skodához, és természetesen mindent megtett azért, hogy a kicsit döcögősre sikerült idei évének végén egy jó eredménnyel mondjon köszönetet a márkának és a hazai szurkolóknak.

A kezdet szinte tökéletesen alakult, hiszen Cais megvalósította gyermekkori álmát azzal, hogy elsőként haladt át a rajtdobogón a cseh fővárosban, Prágában.

„Az egész hét az érzelmekről szólt. Teljesen hihetetlen volt, és köszönetet kell mondanom az összes nézőnek” – mondta a verseny után. „Az éjszakai szakaszokon a fényekkel és mindennel együtt olyan volt, mint Monte-Carlo. Nagyon élveztük a hazai versenyünket, és nagyra értékeljük a támogatást.”

Cais
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A cseh duó a negyedik gyorsaságin a második helyre lépett, Lindholm mögött tartották a 10-15 másodperces különbséget, de a tizedik gyorsaságin Nicolas Ciamin megelőzte őket. Vasárnap reggel dőlt el a verseny, amikor az első gyorsaságin Lindholmék kiestek, Caisék viszont visszafogottabban kezdték a napot és 10 másodpercet kaptak az élre álló és a reggeli szakaszt megnyerő francia mögött. Cais ekkor visszavett a tempóból, és a végén fél perc különbséggel lett második, úgy, hogy a harmadik Kajetanowicz több mint másfél percre volt tőle.

„Ez mindenképpen jó pont a fejemben, mert sok minden történt idén. Néhány defekt, meg ilyesmi, ami nem tesz túl jót a mentális egészségednek az autóban. Nagyon-nagyon büszke vagyok magunkra és a csapatra, hogy most sikerült” – összegzett a cseh versenyző.

Cais
foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A szezonja valóban eseménydús volt. Öt WRC futamon indult, a Montén negyedik lett, aztán Horvátországban a verseny elején lecsútt az útról, majd Portugáliában is szuperrallyval fejezte be a futamot. Olaszországban hatodik lett, így nagyon nagy szüksége volt a Közép-Európa Rallyn elért második helyre. A verseny előtt a dobogó volt a célja, így ezt magabiztosan hozta.

A cseh tehetség emellett ERC futamokon is elindult, a Rally Hungaryn is láttuk őt, nálunk szintén hatodik lett.

foto: Eric Cais

 

 

Friss