back to top
2024. május 07. 22:42

KezdőlapWRCNeuville szerint Abiteboul képes lesz kezelni kapcsolatát Tanakkal

Neuville szerint Abiteboul képes lesz kezelni kapcsolatát Tanakkal

-

2022-ben több alkalommal is konfliktus alakult ki Thierry Neuville és Ott Tanak között a Hyundai Motorsportnál, azonban a belga versenyző szerint Cyril Abiteboul képes lesz kezelni a kapcsolatot közte és Tanak között. 

2022 év végén váratlanul távozott Ott Tanak a Hyundai Motorsporttól annak ellenére, hogy szerződése volt az idei évre is. A távozást azonban főként augusztustól több konfliktus is megelőzte, amikor nézeteltérés alakult ki Tanak és Thierry Neuville között. 

A 2019-es világbajnok észt versenyző az idei szezonra az M-Sporthoz igazolt, ahol szeretett volna vb címért harcolni, ennek pedig a fordos csapat is mindent alárendelt. A szezon azonban nem alakult elég jól, így Tanak jövőre ismét visszatér a Hyundaihoz, miután a koreai gyártó vezetésében pozitív változások történtek. 

2022 után azonban joggal adódik a kérdés, hogy most milyen lesz Tanak és Neuville között a kapcsolat? A belga versenyző szerint Cyril Abiteboul megfelelően kezelni tudja majd ezt. 

“Egyértelmű volt, hogy Ott nem szerette volna folytatni 2024-ben is az M-Sportnál, és talán az M-Sport sem tudta volna megengedni magának – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Így aztán nem lepett meg, amikor kiderült, hogy visszatér a Hyundaihoz. A csapatvezetés szerette volna megerősíteni a felállást a jövő évre, Tanak pedig az egyik legjobb versenyző. Mivel az idei évre egy erős kezű vezető érkezett a csapathoz Cyril Abiteboul személyében, azt hiszem, képes lesz kezelni a kapcsolatot köztem és Ott között. Mivel mindketten vb címért szeretnénk harcolni, lehetnek köztünk ismét nézeteltérések. Azonban Abiteboul képes lehet kezelni ezeket a helyzeteket.” 

Friss