2024. május 05. 03:36

KezdőlapWRCFourmaux szerint fantasztikussá vált idén a Rally2-es Ford

Fourmaux szerint fantasztikussá vált idén a Rally2-es Ford

-

Adrien Fourmaux dicsérte az M-Sport fejlesztő munkáját, melyet a Rally2-es Ford Fiestán végzett idén. A francia versenyző szerint ez is kellett, ahhoz, hogy a Közép-Európa Rallyn a leggyorsabb legyen ebben a kategóriában egy defekt ellenére is. 

Adrien Fourmaux a Közép-Európa Rallyn már nem volt nevezhető a WRC2-be, miután már teljesítette a maximális hét versenyt a bajnokságban. A WRC új versenyén azonban rajthoz állt a francia versenyző és egy defekt miatt elvesztett 1 perc ellenére is a leggyorsabb Rally2-es versenyző tudott lenni. 

“Az egyik legjobb versenyünk volt a Közép-Európa Rally – mondta Adrien Fourmaux a WRC hivatalos oldalának. – Az egész versenyen azért harcoltam, hogy a leggyorsabb legyek a Rally2-es autók között, és nagyon örülök, hogy a defekt után a kategória 15. helyéről is sikerült ezt elérni. Az M-Sport büszke lehet az idei munkájára, amit az idén végzett a Rally2-es autóval. Nagyon sok időt szenteltünk az autó fejlesztésére és ez kifizetődött ezen a versenyen. Határozottan érezhető volt az új hűtőcsomag, ami erre a versenyre érkezett.” 

Fourmaux az idei brit bajnoki cím megszerzése és a Rally2-es Ford fejlesztésében végzett munkája után a Japán Rallyn a Rally1-es Ford Pumával állhat rajthoz. 

Friss