2024. május 02. 14:00

KezdőlapWRCSerderidis szeretné, ha Munster 2024-ben több WRC futamon indulhatna Rally1-es autóval

Serderidis szeretné, ha Munster 2024-ben több WRC futamon indulhatna Rally1-es autóval

-

Jourdan Serderidis nagyon elégedett Grégoire Munster teljesítményével, ezért jövőre még több Rally1-es lehetőséget adna a luxemburgi versenyzőnek. 

Grégoire Munster előbb Chilében, majd a Közép-Európa Rallyn is Jourdan Serderidis Rally1-es Ford Pumájával állhatott rajthoz, és igen jó teljesítményt tudott azonnal nyújtani. A luxemburgi versenyző Chilében ugyan egy defekt miatt még csak 13. lett, azonban a WRC új versenyén már az előkelő hetedik helyen ért célba. 

“Szerencsére nem tévedtem Grégoire Munster képességeivel kapcsolatban, és nagyon elégedett vagyok első két Rally1-es versenye után – mondta Jourdan Serderidis a francia AutoHebdo.fr oldalnak. – A Közép-Európa Rallyn nagyon örültem, hogy sokszor képes volt hasonló időket elérni, mint a sokkal tapasztaltabb Takamoto Katsuta vagy Teemu Suninen. És tette ezt úgy, hogy nem hibázott, pedig a körülmények nagyon nehezek voltak. 

Serderidis elárulta, hogy 2024-ben szeretné, ha a luxemburgi versenyző még több rallyn indulhatna a hibrid autóval. 

“Jelenleg azon dolgozunk, hogy jövőre hat WRC futamon indulhasson Grégoire a Rally1-es autóval, míg a többi vb versenyen a Rally2-es Forddal. Mivel Malcolm Wilsonnal és az M-Sporttal a legjobb a kapcsolatom, egyértelmű, hogy ezt a programot az M-Sporttal szeretném létrehozni. Ugyanakkor, ha velük nem sikerül megegyezni, akkor a Hyundai is egy lehetőség lehet.” 

Az M-Sport egyelőre még nem jelentette be, hogy kik versenyezhetnek a csapatában 2024-ben, míg a Hyundainál Thierry Neuville és Ott Tanak mellett valószínűleg Esapekka Lappi és Teemu Suninen vezethet majd. 

Friss