2024. április 28. 10:20

KezdőlapWRCAbiteboul a WRC Red Bull Racing csapatát hozná létre a Hyundaiból

Abiteboul a WRC Red Bull Racing csapatát hozná létre a Hyundaiból

-

Cyril Abiteboul célja, hogy a Hyundai Motorsportot a WRC Red Bull Racingjévé tegye, ahol Ott Tanak lenne Max Verstappen. 

Cyril Abiteboul célja, hogy világbajnoki címeket nyerő csapattá tegye a Hyundai Motorsportot, ebben pedig fontos lépés volt Ott Tanak visszahívása a koreai gyártóhoz. 

Idén komolyan megváltozott a Hyundai WRC csapatának vezetése, Abiteboul maga is a szezon kezdete előtt érkezett, majd sikerült Francois-Xavier Demaisont, a Volkswagen korábbi sikerkovácsát a műszaki osztály élére szerződtetni. A következő évre pedig Tanak is érkezik. 

A csapatvezető most elárulta, szeretné a Hyundait a WRC Red Bull Racingjévé tenni, ahol Tanak lehetne Max Verstappen. 

“Mindig inspiráltak azok a csapatok, melyek képesek létrehozni a nyerőstratégiát, és a csapat vezetése eredmény orientált – mondta Cyril Abiteboul a WRC hivatalos oldalának. – Ezt láthatjuk az F1-es Red Bull csapatnál, és szerintem, ha Ott Tanak F1-es pilóta lenne, az osztrák csapatnál versenyezne. Ezt azonban el lehet érni a WRC-ben is, ezért szeretném, ha a Hyundai a WRC Red Bull csapatává válna, ahol Ott lenne Max Verstappen.” 

Neuville
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai eddig két gyártói címet tudott nyerni 2019-ben és 2020-ban a WRC-ben, azonban egyéni címet nem. 

Most, hogy a Hyundai vezetése és csapatfelállása is erősödött, illetve erősödni fog 2024-re, az autót is győztes autóvá kell tenni. 

“Megtettük az autóval is azt, amit tennünk kellett. Homológizálni kell még sok mindent. Egyértelműen tudjuk, hogy mit szeretnénk a következő szezonra és mit szeretnénk csinálni a szezon során. 2024-re sok fejlesztés érkezik, amit már FX irányított és talált ki.” 

Friss