2024. április 28. 07:53

KezdőlapWRCLatvala nem aggódik a Hyundai csapaterősítése miatt

Latvala nem aggódik a Hyundai csapaterősítése miatt

-

Jari-Matti Latvala vezetése alatt a Toyota Gazoo Racing sorozatban három egyéni és három gyártói vb címet nyert, a csapatvezető pedig a 2024-es évtől sem tart. 

Jari-Matti Latvala 2021-ben vette át a Toyota Gazoo Racing WRC csapatának vezetését Tommi Makinentől és az elmúlt három évben sorban nyerte a japán gyártó a vb címeket, valamint Sébastien Ogier egy, míg Kalle Rovanpera két egyéni címet. 

2024-ben azonban a Hyundai arra készül, hogy a Toyota dominálását megállítsa, 2019 és 2020 után ismét a gyártók világbajnoka legyen és hogy megszerezze első egyéni vb címet Thierry Neuville vagy Ott Tanak révén. 

Latvala tudja, hogy a következő év nehezebb lehet, mint az idei, de nem tart a Hyundai csapatától. 

“Egyértelmű, hogy a Hyundai komoly erőfeszítést tesz, hogy jövőre jobban szerepeljen és megszerezze a gyártók és a versenyzők vb címét is – mondta Jari-Matti Latvala a Dirtfishnek. – Tudjuk, hogy jövőre nehezebb dolgunk lesz megvédeni a címeket, de felkészültünk. Eléggé megbízható autónk van, de néhány területen még lehet javítani. Idén a versenyzőink következetes vezetése hozta meg az eredményeket. Vannak olyan versenyek, ahol jövőre jobban kell szerepelnünk. Ilyen például Chile, ahol idén a gumikopás miatt nem tudtunk elég jók lenni. Szeretnénk jövőre javítani az idei gyengeségeken, de nem szabad túl sokat változtatni. A meglévő csomagunkon kell kissé javítani, és ha ezt sikerül elérni, akkor a következő szezon sem lehet rossz. Nem hinném, hogy túlzottan kellene törődnünk azzal, hogy mit csinál a Hyundai. Csupán a saját dolgunkkal kell foglalkoznunk és annak hibáit kijavítani. Senki sem tudja, hogy ez elég lesz-e a vb címek megvédéséhez, de nem szabad túlzottan foglalkozni a Hyundai döntéseivel.”  

Friss