2024. május 03. 08:21

KezdőlapWRCTanak: Az M-Sport nem ajánlott fel szerződéshosszabbítást

Tanak: Az M-Sport nem ajánlott fel szerződéshosszabbítást

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke korábban azt nyilatkozta, szeretné az M-Sport megtartani Ott Tanakot. Ennek ellenére az észt versenyző most azt nyilatkozta, nem is ajánlottak fel számára szerződéshosszabbítást. 

“Senki sem szeretné, ha a csapatát elhagyná egy Ott Tanak szintű versenyző – mondta korábban Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke. – Ő az egyik, ha nem a legjobb versenyző a WRC-ben. Mi sem szerettük volna elveszíteni, de el kell fogadnunk a döntését és tovább kell lépnünk. Ott tudja, hogy van még esélye vb címet nyerni, és ha úgy gondolja, ez másik csapattal jobban lehetséges, akkor nem tudjuk visszatartani.” 

Millener nyilatkozatával azonban ellentmond Tanak legfrissebb interjúja. 

“Csak egyéves szerződésem volt az M-Sporttal, hosszabbítást pedig nem ajánlottak fel, így szerződés nélkül maradtam volna – mondta a 2019-es világbajnok a Rallit.fi oldalnak. – Voltak megbeszéléseim természetesen a csapattal, hogy folytassuk a közös munkát, de ez nem volt lehetséges.” 

Tanak jövőre visszatér a Hyundaihoz. 

“Úgy tűnt, hogy világos elképzelések vannak a jövőbeni célokról, a csapat részéről pedig láttam, hogy ez érdekében komoly munka is folyik – mondta Tanak azzal kapcsolatban, hogy miért döntött a koreai gyártó mellett. – Cyril Abiteboul világosan megfogalmazta a céljaikat és hogy ez érdekében mit tesznek. Az elhangzottak nagyon tetszettek, így a tárgyalás nagyon könnyedén ment.” 

Friss