2024. május 03. 08:16

KezdőlapWRCDecemberben dönthetnek a WRC futamokon történő 2024-es változásokról

Decemberben dönthetnek a WRC futamokon történő 2024-es változásokról

-

A WRC Promóter folyamatosan vizsgálja azon ötletek megvalósíthatóságát, melyeket a vb-n szereplő csapatoktól és versenyzőktől kapott. Egyike ezen ötleteknek a több szervizparkon kívüli javítás lehetősége. 

Nagyjából húsz éve a rally versenyeken csak a szervizparkban lehet nagyobb javításokat végezni az autókon, míg a szakaszok után csak kisebb javítások végezhetőek a versenyzőknél lévő szerszámokkal. 

A WRC Promóter 2024-re azonban szeretné növelni a szervizparkon kívüli javítások lehetőségét. Ezen javítások jelenleg is lehetségesek a WRC futamokon, azonban csupán 15 perc áll a versenyzők rendelkezésére, ami alatt a két versenyző végezhet szerelést az autóban lévő szerszámokkal. 

A jövő évi változtatásokról a december 6-ai Motorsport Világtanács ülésén születhet döntés, miután azokkal kapcsolatban az október 19-ei ülésen megbeszélés zajlott. 

További változtatás lehet, a versenyek hosszának csökkentése 250 km versenytávra, valamint változás lehet a versenyek vasárnapi programjában. 

Az már most biztos azonban, hogy a WRC2-es mezőny tagjai a Power Stage szakaszokon nem szerezhetnek bónuszpontokat 2024-ben, azonban, ha sikerül ezeken a gyorsaságikon az abszolút öt közé kerülniük, akkor abszolút pontokra továbbra is esélyesek. 

Friss