2024. május 03. 12:50

KezdőlapWRCMár készen állnak a Toyota 2024-es fejlesztései, de nem azonnal fogják használni...

Már készen állnak a Toyota 2024-es fejlesztései, de nem azonnal fogják használni őket

-

A Toyota Gazoo Racing már elkészült a Rally1-es Yaris jövő évi frissítéseivel, azonban a csapat leghamarabb Kenyában fogja használni őket. 

A WRC gyártói jövőre csupán két jokert használhatnak fejlesztésre, az idei hárommal ellentétben, ezt pedig a Toyota műszaki igazgatója igen kevésnek gondolja. 

A japán gyártó azonban nem aggódik, mivel a 2024-es fejlesztések már elkészültek a Yaris-szal kapcsolatban.  

“Már elkészültek a jövő évi fejlesztések – mondta Tom Fowler a Dirtfishnek. – A fejlesztéseket azonban nem az év elején fogjuk bevetni, hanem két csomagra bontottuk őket és az elsőt a szezon harmadik vagy negyedik versenyén vetjük be. A Montén való teljesítmény miatt nem aggódom. Ez egy igen nehéz verseny, ahol folyamatosan változhatnak a körülmények, ezért inkább a jelenleg meglévő frissítésekkel indulunk és igyekszünk majd a legjobb gumikat kiválasztani.” 

A Toyota legutóbb az Észt Rally előtt vetett be fejlesztést, az főként a motorteljesítményt érintette. A Toyota műszaki igazgatója annyit elárult az első 2024-es fejlesztési csomagról, hogy nem az aerodinamikai csomag válik jobbá vele. 

“Jelenleg nagyon elégedettek lehetünk a tervező csapatunk munkájával. A Rally2-es autó fejlesztéseiért is ők felelnek, ezért dupla munkát végeztek idén. A Rally1-es autó első fejlesztőcsomagja éppen a Rally2-es autóval tapasztaltak alapján jött létre.” 

“Természetesen jó lenne egy fejlesztőcsomagot azonnal kipróbálni amint lehetséges – mondta a Toyota kétszeres világbajnoka, Kalle Rovanpera. – Ugyanakkor az év elején a jelenlegi autó tempója és megbízhatósága biztosan jó lesz. A Hyundai erősítése miatt azonban komoly csata lesz tapasztalható a versenyeken.” 

Elfyn Evans szerint nem muszáj minden fejlesztést azonnal bevetni év elején. 

“Tudom, hogy a csapat nagyszerű munkát végez – mondta a walesi pilóta. – Folyamatosan haladunk előre, és ez a legfontosabb. Azonban nem hinném, hogy minden év elején friss fejlesztéseket kellene bevetni.” 

Friss