2024. április 29. 02:05

KezdőlapWRCMikkelsen elárulta, mikor gondolkozik el a visszavonuláson

Mikkelsen elárulta, mikor gondolkozik el a visszavonuláson

-

Andreas Mikkelsen már 34 éves, azonban amíg lát esélyt arra, hogy egyszer még Rally1-es autóba üljön, addig nem gondolkozik el a visszavonuláson. 

Andreas Mikkelsen 2019 végén kikerült a Hyundai Motorsport csapatából, majd 2020-ban csaknem az egész szezonja úgy telt el, hogy nem ült versenyautóba. Csupán a Rally Hungary volt az első versenye abban az évben, azonban, hogy jó teljesítménye nem kopott meg, jelezte a Topp-Cars Rally Team autójával elért győzelem. Ezt követően még a Kanári-szigetek Rallyn is indult, ahol hatodik lett, majd az évet a Monza Rally WRC futammal zárta ugyancsak hatodik helyen és a WRC3-as kategóriát megnyerve. 

2021-től a Toksport Skodájával először lett Európa-bajnok, valamint először nyerte meg a WRC2-es bajnokságot is. Tavaly második helyen zárt a WRC2-ben, majd idén második vb címét szerezte a WRC második kategóriájában. 

A norvég versenyző bár már közel van ahhoz, hogy visszavonuljon a rallysport legfelsőbb szintjéről, azonban továbbra is bízik benne, hogy lesz lehetősége Rally1-es autóba ülni. 

“Akkor fogok visszavonulni, ha már nem látok esélyt arra, hogy Rally1-es autóba ülhetek – mondta Mikkelsen a Rallit.fi oldalnak. – Jelenleg úgy látom, hogy van még esély, bár ez nem túl nagy, mert kevés autó van csak ebben a kategóriában. Amennyiben jövőre sem sikerülne visszakerülni a WRC legmagasabb szintjére, akkor maradni szeretnék a Skodánál. Azt gondolom, hogy szükségük van egy megbízható és gyors versenyzőre, mivel jövőre megjelenik a Rally2-es Toyota, mely komoly kihívója lehet a Skodának.” 

Friss