2024. május 03. 07:09

KezdőlapWRCIdén is része a Japán Rallynak a hírhedt Isegami alagút

Idén is része a Japán Rallynak a hírhedt Isegami alagút

-

A Japán Rally első napján kell teljesíteni azt a szakaszt, melynek része az Isegami alagút, ahol szokatlan veszélyek leselkednek az áthaladókra.  

A teljes egészében kőből készült Isegami alagutat 1897-ben építették, 308 méter hosszú és mindössze 3 méter széles.  

A Japán Rally központjának, Toyota városának közelében található alagúton is keresztül mennek a WRC szezonzáró indulói a pénteki első és negyedik gyorsaságin.  

Az áthaladásnál azonban a szokásosnál is óvatosabban kell vezetniük a versenyzőknek, ugyanis az alagutat a szellemek otthonaként tartják számon Japánban.  

Az 1960-ban ismét megnyílt helyen ugyanis a helyiek szerint egy tájfun során történt földcsuszamlásban meghalt egy nő, akinek szelleme azóta több alkalommal is megjelent már az áthaladók előtt fuvart kérve, azonban ahogy elérnek az alagút végéhez a nő eltűnik. Egy másik monda szerint az alagút építése során elhunyt munkások hangja is kísérti az átmenő forgalom tagjait, de gyerekek írásainak az autóüvegen való megjelenéséről is beszámoltak már. Mindemellett pedig az áthaladó emberek még rosszul is lehetnek, sokan hányingert éreztek már az alagútban.  

A 2022-es verseny során nem számoltak be hasonló élményekről a versenyzők, azonban az alagútban kialakult hatalmas por miatt az első áthaladás siorán Kajetan Kajetanowicz balesetet szenvedett, majd a második áthaladás során ki kellett venni az útvonalból.

Makai Gergely azonban ebben az alagútban készítette azt a fotót, mely tavaly az év fotója lett.

Friss