2024. május 03. 15:15

KezdőlapWRCOgier számára fontos lenne a győzelem a Japán Rallyn

Ogier számára fontos lenne a győzelem a Japán Rallyn

-

Sébastien Ogier annak ellenére is a győzelmet célozza meg a WRC szezonzáró Japán Rallyn, hogy az idei vb címek már eldőltek. 

Sébastien Ogier tavaly a negyedik helyet szerezte meg a Japán Rallyn egy defekt után, ezen azonban idén javítana, és jól tudja, hogy bár a Toyota már megszerezte az egyéni vb címet Kalle Rovanpera révén, valamint bajnok lett a gyártók között is, nagyon fontos lenne a hazai győzelem elérése. 

“Annak ellenére, hogy a csapat már elérte a kitűzött idei célokat, nagyon fontos lesz a Japán Rally is – mondta Sébastien Ogier. – A Toyota pilótájaként nekem is felelősségem, hogy a csapat megfelelően tudjon szerepelni hazai versenyén. Ezért szeretnék mindenképpen a győzelemért harcolni. Bízom benne, hogy jobb versenyem lesz, mint tavaly és a verseny körülményei is jobbak lesznek. Tavaly láthattuk, hogy a padkavédelem miatt nincs sok hely, ahol le lehet vágni a kanyarokat, ezért a mezőnyben később indulók számára is nagyjából tiszták maradnak az utak. Remélem, hogy jót tudunk harcolni és a győzelemért tudunk küzdeni Japánban.” 

Ogier a világbajnokság ötödik helyéről várhatja idei nyolcadik versenyét, a bajnokságban már nincs esélye előrébb lépni, azonban Esapekka Lappi csak 16 pont hátránnyal követi, így a jelenlegi helyének megtartása még nem biztos. 

Az idei Japán Rallyn 22 gyorsasági szakasz és 304.66 km versenytáv vár a mezőnyre. 

Jelenleg úgy tűnik, hogy a verseny során csapadék is előfordulhat. 

Friss