2024. április 28. 01:08

KezdőlapWRCNeuville idei harmadik győzelmét és az év végi második helyet célozza meg...

Neuville idei harmadik győzelmét és az év végi második helyet célozza meg Japánban

-

Thierry Neuville tavaly nyerni tudott a Japán Rallyn, és amennyiben ezt az eredményt megtudná ismételni idén is, akkor az akár a bajnokság második helyét is eredményezheti a belga versenyzőnek. 

Thierry Neuville a szezonzáró Japán Rally előtt csupán 7 ponttal követi a pontverseny második helyén álló Elfyn Evanst, így amennyiben a belga versenyző megismételné tavalyi japán győzelmét, úgy meg is előzhetné walesi riválisát. 

“Jó hangulatban tudunk Japánba menni, miután nyertünk a Közép-Európa Rallyn, ráadásul tavaly a Japán Rallyn is nyerni tudtunk – mondta Thierry Neuville. – Fantasztikus hangulat teremt nagyszerű versenyt egy kiváló országban a Japán Rally alkalmával. A szurkolók már tavaly is megmutatták, hogy mennyire kíváncsiak a WRC futamra. Azt hiszem kijelenthetem, hogy még soha nem láttam olyan fanatikus szurkolókat a tavalyi versenyig, mint amilyenek Japánban vannak. Szeretnénk győzelemmel meghálálni támogatásukat, amihez elengedhetetlen a jól forduló autó a sok kanyar miatt, valamint a jó gumiválasztás. ” 

Az idei Japán Rallyn 22 gyorsasági szakasz és 304.66 km versenytáv vár a mezőnyre.   

Jelenleg úgy tűnik, hogy a verseny során csapadék is előfordulhat. 

Friss