back to top
2024. május 14. 23:23

KezdőlapWRCAz M-Sport Japánban jelenti be első 2024-es versenyzőjét?

Az M-Sport Japánban jelenti be első 2024-es versenyzőjét?

-

Kiszivárgott információk szerint az M-Sport a WRC szezonzáró Japán rally idején készül bejelenteni első 2024-es versenyzőjét, aki Oliver Solberg lehet. 

Az M-Sport korábban szerződési ajánlattal kereste meg Oliver Solberget, a Japán Rally előtti napokban megjelent pletykák szerint pedig megállapodás is született Petter Solberg fiának menedzsmentje és Malcolm Wilson csapata között. A hivatalos bejelentésre pedig Japánban kerülhet sor. 

Az bizonyos, hogy Petter Solberg és Oliver is elutazott Japánba, annak ellenére, hogy a 22 éves svéd versenyző nem indul a WRC szezonzárón. 

Fotó: Oliver Solberg

Az M-Sport jövőre fiatal versenyzőket szeretne indítani a WRC Rally1-es kategóriájában, Oliver Solberg pedig tökéletes választás lenne, hiszen így támogatói pénzt is hozhat a fordos csapathoz a Monsternek köszönhetően. 

Oliver Solberg a 2022-es Akropolisz Rally után került ki a Hyundai Motorsport csapatából, mert a koreai gyártó tapasztaltabb versenyzőt szeretett volna 2023-ra szerződtetni, a kiválasztott versenyzők végül Esapekka Lappi és Craig Breen lettek. Az ír versenyző tragikus horvát tesztbalesete után pedig Teemu Suninen kapott lehetőséget a harmadik Rally1-es Hyundaijal. Solberg idén a Toksport csapatának Skoda fabia RS Rally2 autójával versenyzett a WRC-ben és a WRC2-ben. 

Friss