2024. április 28. 10:46

KezdőlapWRCKatsuta ismét dobogóért harcolna hazai versenyén

Katsuta ismét dobogóért harcolna hazai versenyén

-

Takamoto Katsuta tavaly a Toyota legjobb eredményét érte el Japánban, és idén is szeretne dobogóért harcolni, amiben a szurkolók sok erőt adhatnak neki. 

A Japán Rally tavaly tért vissza a WRC naptárba, és a szezonzáró versenyen Takamoto Katsuta lett a Toyota legjobb versenyzője, miután a harmadik helyen ért célba. 

A japán versenyző szeretne idén is dobogóért harcolni, amihez a szurkolók sok erőt adhatnak neki. 

“Mivel ez az én hazai versenyem, mindennél fontosabb lenne jó eredménnyel zárni – mondta Takamoto Katsuta a WRC hivatalos oldalának. – A szurkolók sok erőt adtak tavaly, hihetetlen volt a zászlókat lengető és folyamatosan mosolygó szurkolók előtt vezetni. Bízom benne, hogy idén is sok néző lesz a versenyen, és sok erőt adnak a csatákhoz.” 

Katsuta a Közép-Európa Rallyn idei legjobb eredményét érte aszfaltos versenyen az ötödik helyen célba érve. 

“Nagyon jó tapasztalatot jelentett a Közép-Európa Rally, mert folyamatosan változtak a körülmények. A verseny során változtattunk az autó beállításán, aminek köszönhetően már magabiztosabbá váltam. Japánban is szeretnék jó teljesítményt nyújtani, mert hazai versenyem. Tavaly nagyon nehéz verseny volt, de tudtam, hogy célba kell érnem. Idén szeretnék kicsit gyorsulni, és ismét dobogóért harcolni.” 

Friss