2023. december 07. 13:33
KezdőlapWRCAmiért érdemes nyomon követni a WRC szezonzáró Japán Rallyt is

Amiért érdemes nyomon követni a WRC szezonzáró Japán Rallyt is

-

A világbajnoki címek már eldőltek, azonban így is van számtalan indok, amiért érdemes a szezonzáró Japán Rallyt is nyomon követni. Íme, négy indok a sok közül. 

Adrien Fourmaux a Rally1-es Fordban 
Adrien Fourmaux idén fantasztikusan szerepelt a Rally2-es Ford Fiestával, hiszen először lett brit bajnok, és a WRC2-ben is sikerült dobogóra állnia Finnországban, valamint a Rally2-es autók kategóriáját is nyerte WRC futamon. 

A francia versenyző emellett nagyon fontos fejlesztői munkát is végzett a Fiestán. 

Az M-Sport az idei munkáját pedig azzal hálálja meg, hogy a Japán Rallyn ismét a Rally1-es autóba ülhet. A lehetőség a jutalom mellett pedig teszt is a 2024-es év előtt, hiszen a fordos csapat továbbra is keresi jövő évi Rally1-es versenyzőit.  

Fourmaux tavaly nem szerepelt jól a Rally1-es autóval, így érdekes lehet a Japán Rallyn nyújtott teljesítménye. 

Ki lesz a második helyezett az idei bajnokságban? 
Kalle Rovanpera ugyan már a Közép-Európa Rallyn megszerezte második vb címét, azonban a második hely továbbra is kiadó. 

A szezonzáró Japán Rally előtt Elfyn Evans csupán 7 ponttal előzi meg Thierry Neuville-t, valamint 29 ponttal Ott Tanakot, így hárman esélyesek még az ezüstös helyezésre. 

Nem szabad elfelejteni, hogy tavaly Thierry Neuville nyert a Toyota hazai versenyén, ez az eredmény pedig elég is lenne a második hely megszerzéséhez. 

Ott Tanak ugyanakkor csak akkor lehetne második, ha valami komoly probléma adódnak Evans és Neuville számára, míg az észt nyerne idei utolsó fordos versenyén. 

Heikki Kovalainen lehet a meglepetés a WRC2-ben? 
Heikki Kovalainen tavaly debütált a WRC mezőnyben a WRC2-es kategóriában indulva és az előkelő negyedik helyet szerezte meg. A korábbi F1-es pilóta és Magyar Nagydíj győztes finn versenyző idén is rajthoz áll második hazájának WRC futamán, ahol akár meglepetést is okozhat a helyismeret miatt.  

Sébastien Ogier kertbe foglalja-e az idei szezont? 
Sébastien Ogier idén is folytatta részmunkaidős szereplését a WRC-ben, és az eddigi hét versenyen háromszor is nyerni tudott. Amennyiben a szezonzárón is győztesen tudna ünnepelni, úgy pedig keretbe foglalná az idei évet hiszen a szezonnyitó Montét is az első helyen fejezte be. 

Friss