2024. május 02. 08:24

KezdőlapWRCOliver Solberg nem lesz az M-Sport versenyzője, mégpedig egy támogató miatt

Oliver Solberg nem lesz az M-Sport versenyzője, mégpedig egy támogató miatt

-

Az M-Sport a Japán Rally előtt elárulta, hogy három versenyző szerepel azon a listájukon, melyről a 2024-es versenyzők kerülnek majd ki. Oliver Solberg azonban nincs köztük. 

A média biztosra vette, hogy az M-Sport és Oliver Solberg megbeszéléseket folytat a 2024-es WRC szezonnal kapcsolatban, azonban Richard Millener elárulta, ez az állítás nem igaz. Az ok nagyon egyszerű: Oliver Solberget a Monster támogatja, az M-Sport pedig a Red Bullal szeretné folytatni az együttműködést. 

“Szeretnénk a jövőben is a Red Bullal együttműködni, azonban még folynak a tárgyalások – mondta az M-Sport csapatfőnöke. – A Red Bull, mint minden támogató olyan csapatot támogatna, amelyik képes eredményeket elérni. Azonban egyelőre nem tudjuk, hogy milyen eredményt tudnánk jövőre felmutatni. Jelenleg három versenyzővel tárgyalunk 2024-ről, Adrien Fourmaux-val, Pierre-Louis Loubet-vel és Grégoire Munsterrel, mert nekik már vannak tapasztalataik a Rally1-es autóval. Ugyanakkor még dolgoznunk kell a jövő évi költségvetésen is.” 

Friss