2024. május 02. 11:02

KezdőlapWRCA Toyota főnöke szeretné, ha Evans befejezné a tavaly megkezdett munkát

A Toyota főnöke szeretné, ha Evans befejezné a tavaly megkezdett munkát

-

Elfyn Evans tavaly vezetni tudott a Japán Rallyn, azonban egy defekt miatt végül csak ötödik lett. Akio Toyoda szeretné, ha a walesi versenyző idén befejezné a tavalyi munkát és idén megnyerné a Toyota hazai versenyét. 

Nagyon jól indult a tavalyi Japán Rally a Toyota számára, miután a legelső szuperspeciált Sébastien Ogier nyerte, majd az első pénteki szakasz után Kalle Rovanpera tudott a verseny élén állni, péntek délben azonban már Thierry Neuville állt az első helyen. Az első nap első délutáni szakaszán azonban Elfyn Evans vette át a vezetést és egészen a szombat délutáni második szakaszig az élen is tudott maradni, akkor azonban ismét Neuville vette át a vezetést és az első napot végül 4 másodperc előnnyel az első helyen fejezte be Evans előtt. 

Az utolsó nap második szakaszán Elfyn Evans defektet szedett össze, ami után Neuville végül magabiztosan nyerte a versenyt akkori csapattársa, Ott Tanak és a Toyota legjobb eredményét elérő Takamoto Katsuta előtt. 

Akio Toyoda idén szeretné, ha Elfyn Evans befejezné a tavaly megkezdett munkát és megnyerné a WRC szezonzáróját. 

“Elfyn Evans és Scott Martin valamit tavaly elmulasztott a defekt miatt – mondta a Toyota Gazoo Racing elnöke a WRC hivatalos oldalának. – Bízom benne, hogy a megkezdett munkát idén befejezik és nyerni tudnak, de minimum dobogóra állnak. Tavaly nagyszerű agresszív vezetést mutatott be Evans és sokáig csatázott Thierry Neuville-el, lenyűgözött a teljesítménye.” 

Elfyn Evansnek még meg kell küzdenie a bajnokság második helyéért, ezért a walesi pilóta is szeretne jól szerepelni. 

“A Japán Rally nekem és a csapatnak is fontos lesz és szeretnénk a lehető legjobb eredménnyel zárni vasárnap – mondta Evans. – Az egyik legnehezebb aszfaltos verseny a Japán Rally, de tavaly esélyünk volt a győzelemre, idén pedig szeretnénk ezt valóban elérni. A szakaszokat ugyan ismerhetjük a tavalyi versenyől, de így is nagy kihívás lesz, mert máshol nem tudunk ilyen utakon tesztelni.” 

Friss