2024. április 28. 00:15

KezdőlapWRCLappi 2024-ben is a Hyundai versenyzője marad, de nem indul minden versenyen

Lappi 2024-ben is a Hyundai versenyzője marad, de nem indul minden versenyen

-

Esapekka Lappi és Janne Ferm 2024-ben is a Hyundai versenyzője lesz, azonban csak részmunkaidőben fog versenyezni Thierry Neuville és Ott Tanak mellett. 

Az már korábban eldőlt, hogy a Hyundai két fő versenyzője 2024-ben Thierry Neuville és Ott Tanak lesz, akiktől azt várják, hogy vb címért tudjanak harcolni. 

A Japán Rally előtt pedig az is kiderült, hogy Esapekka Lappi is marad a koreai gyártó versenyzője, azonban csak részmunkaidőben fog versenyezni. A WRC futamok mellett pedig az autó fejlesztése lesz a fő feladata. 

“Örömmel jelentjük be, hogy a kirakós játék újabb darabja került a helyére, Esapekka Lappi és Janne Ferm 2024-ben is a csapatunk tagjai lesznek – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. – Jövőre a fő szerepük Thierry Neuville és Ott Tanak támogatása lesz a versenyeken, valamint fontos szerepük lesz az autó fejlesztése során is. Azt reméljük, hogy így sikerül elérni a célokat és több győzelmet tudunk ünnepelni. Örülök, hogy 2024-ben is erős lesz a csapatfelállásunk.” 

“Boldog és egyben hálás is vagyok a Hyundai Motorsportnak, hogy 2024-ben is náluk maradhatok – mondta Esapekka Lappi. – Nagyon jól érzem magam a csapatban, fantasztikus kapcsolatot alakítottunk ki idén. Továbbra is megvan az akarat, amivel tovább tudok fejlődni és sikeres tudok lenni a versenyeken. A következő szezon más lesz, mint az idei, de szeretném megmutatni, hogy csapatjátékosként is jól tudok teljesíteni.” 

Dani Sordo és Teemu Suninen várhatóan szintén beülhet majd a harmadik Rally1-es autóba, Emil Lindholm pedig folytathatja a WRC2-es szereplést 2024-ben.

Friss