2024. április 27. 15:28

KezdőlapWRCLappi kérte a részmunkaidős szerződést a családja miatt

Lappi kérte a részmunkaidős szerződést a családja miatt

-

Esapekka Lappi elárulta, bár örült 2022 őszén, hogy teljes szezonra szóló szerződést kaphatott a Hyundaitól, idén rá kellett jönnie, hogy a versenyzés mellett nem tud eleget foglalkoznia családjával. 

Mint arról a mai nap folyamán beszámoltunk, a Hyundai Motorsport 2024-ben is számít Esapekka Lappira, azonban már csak részmunkaidős versenyzéssel, ami mellett komoly szerepet kap a Rally1-es autó fejlesztése során is. 

A csapat bejelentése után Lappi elárulta, ő kérte, hogy ne kelljen egész évben versenyeznie, mert keveset tud családjával és gyerekeivel foglalkozni. 

“Örülök, hogy meghallgatta kérésemet a csapatvezetés és végül sikerült részmunkaidős szerződést kötni a Hyundaijal – mondta Esapekka Lappi. – Sajnos észrevettem, hogy idén sokszor hiányoztam családomnak a versenyzés miatt és nem tudtam eleget foglalkozni velük. Ahogy minden szülő és apa, én is szeretnék mindent megadni a gyerekeimnek és családomnak. Idővel sajnos kihatott a magánéletem a versenyzésre is, ezért biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban a teljesítményem is javul, mert a család dolgait jobban el tudom intézni.” 

Cyril Abiteboul a Dirtfishnek elárulta, nem szerették volna elveszíteni Lappit. 

“Azt hiszem, hogy a Hyundai és Lappi között van még olyan dolog, amit együtt kell elérni – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. – A harmadik autónkkal egyébként is szerettünk volna olyan feladatot ellátni, amivel segítjük a csapat szereplését, valamint esélyt tudunk adni fiatal versenyzőknek is. Már régen elmondta Esapekka, hogy szeretne kevesebbet versenyezni, hogy rendezni tudja magánéletét és családjának dolgait. Talán ez is szerepet játszott abban, hogy Ott Tanakot leigazoltuk, mert kellett Thierry Neuville mellé még egy olyan versenyző, aki egész évben tud versenyezni és bajnoki címre is esélyes.” 

Friss