2024. április 28. 06:41

KezdőlapWRCSordo még nem vonul vissza, Fourmaux és Mikkelsen is a Hyundai célkeresztjében

Sordo még nem vonul vissza, Fourmaux és Mikkelsen is a Hyundai célkeresztjében

-

Cyyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke elárulta, a csapat harmadik Rally1-es autóját három versenyző között osztják meg 2024-ben.

Azt követően, hogy a Hyundai bejelentette, Esapekka Lappi marad a csapatnál részmunkaidős programmal, Cyril Abiteboul azt is elárulta, hogy három versenyző között osztják meg a harmadik Rally1-es autót 2024-ben.

“Ésszerű program Esapekka Lappi számára a 2024-es részmunkaidős versenyzés – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke az Autosport.com oldalnak. – Lappi nagyjából a szezon felén fog indulni, első versenye pedig Svédország lesz. Mellette azonban többen is indulnak a harmadik autóval.”

A koreai gyártónak azonban nagyon sok jelöltje van Lappi mellett erre az autóra köztük Teemu Suninen, Dani Sordo, Emil Lindholm, továbbá Adrien Fourmaux, valamint Oliver Solberg is vissztérhet a Hyundaihoz.

“Egylőre még nem tudjuk bejelenteni a teljes versenyzői felállást, úgy gondolom, meg kell várnunk a Toyota bejelentését a versenyzőivel kapcsolatban.”

Thierry Neuville, aki 11. szezonja során fog versenyezni a Hyundaijal jövőre, Andreas Mikkelsent és Adrien Fourmaux-t is jó választásnak tartaná.

“Szerintem Andreas Mikkelsen nagyon jó választás lenne – mondta a belga versenyző. – Ahogy Adrien Fourmaux is az lehetne. Mellettük Dani Sordo is vezethetne néhány futamon. “

Dani Sordo sokáig úgy tűnt, hogy a hétvégi Japán Rally környékén bejelenti visszavonulását, azonban a spanyol versenyző nem az ázsiai versenyen szeretne utoljára indulni.

“Nem szeretném, ha Japán lenne az utolsó WRC futamom – mondta Sordo. – 2024-ben még szeretnék valamelyik versenyen indulni.”

Friss