2024. május 05. 00:38

KezdőlapWRCFourmaux: Semmit sem tehettünk, amikor felúszott az autó

Fourmaux: Semmit sem tehettünk, amikor felúszott az autó

-

Adrien Fourmaux rögtön a Japán Rally első pénteki szakaszán csúszott kisebb patakba, miután autója az özönvíz okozta vízátfolyáson felúszott. Korábban ugyanitt esett le az útról Dani Sordo is. 

Hatalmas özönvíz zúdult a Japán Rally péntek délelőtti szakaszaira, aminek következtében vízátfolyások alakultak ki a szakaszokon.  

Egy ilyen vízátfolyás okozta előbb Dani Sordo, majd Adrien Fourmaux kicsúszását is az első pénteki szakaszon. 

“Egy jobb hajtű után egy enyhe bal kanyar volt, majd ismét egy jobb kanyar következett volna – írta le Adrien Fourmaux a Dirtfisnek a baleset helyszínét. – Azonban a bal kanyar elején jobb oldalon volt egy vízátfolyás éppen féktávon, amin felúszott az autó és már nem tudtunk mit tenni, lecsúsztunk az útról. Olyan volt, mintha jégen fékeztünk volna. A vízátfolyás pedig az eső elállásával gyorsan meg is szűnt.” 

Dani Sordo, aki már kicsúszott abban a kanyar kombinációban, próbálta lassítani Fourmaux-t. 

“Dani kint állt az út szélén a hajtűkanyar előtt, azonban nem láttam, mert volt egy kis párásodás a szélvédőn. Azonban nem isd próbáltam kockáztatni abban a kanyarkombinációban, csak át szerettem volna rajta jutni, de a megúszás után nem tudtam úton tartani az autót.” 

Az alábbi videóban látható Sordo kiesése.

Az M-Sport francia versenyzője szerint szombaton jó esély van a visszatérésére. 

“Nem igazán sérült az autó a kicsúszás során, Dani Sordo autója nagyobb ütést kapott, ezért szerintem van esély, hogy visszatérjünk.” 

Friss