back to top
2024. május 07. 14:02

KezdőlapWRCOgier: Nevetséges, hogy több millió eurós autókban nem lehet megoldani a párásodást

Ogier: Nevetséges, hogy több millió eurós autókban nem lehet megoldani a párásodást

-

A Japán Rally második pénteki szakaszán tapasztalható özönvízben szinte minden versenyző autójának szélvédője bepárásodott, aminek Sébastien Ogier komolyan hangot is adott. 

Péntek délelőtt hatalmas özönvíz zúdult a Japán Rally pályáira, az első gyorsaságin még a felúszás vezetett Dani Sordo és Adrien Fourmaux balesetéhez, azonban a második szakaszon már az autók szélvédőjének komoly párásodása okozott nagy problémát többek között Sébastien Ogier-nak és Ott Tanaknak. 

A nyolcszoros világbajnok pedig az esetet követően komolyan hangot is adott a problémának. 

“Az autó szerkezete okozza a párásodást – mondta Sébastien Ogier. – Hiába nagyon drágák a mai versenyautók, még mindig előfordulnak ilyen problémák. Amikor még igazi autókat vezettünk, és jó felépítésű autóink voltak, ilyen nem fordult elő. Hihetetlen, hogy több millió eurós autóink vannak, de nem megoldható bennük a párásodás. Sajnos emiatt a versenyzők nagyon sokat szenvednek, én sem láttam a második pálya végén semmit. Lehet, érdemes lenne olcsóbb autókat építeni más szerkezettel.” 

Ott Tanak a második pénteki szakasz céljában arról számolt be, hogy tengeri beteg lett amiatt, hogy a bepárásodott szélvédőn át kellett az utat figyelnie.

Thierry Neuville szerint a délelőtti utolsó szakasz törlése volt az egyetlen jó dolog a nap első felében. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Lehetünk mi a világ legjobb rallyversenyzői, de mi sem tudunk mit csinálni, ha nem látunk ki az autóból – mondta Thierry Neuville. – A délelőtti utolsó szakasz törlése volt az egyetlen jó dolog. A nap első szakaszán még nem volt akkora probléma a párásodás, de a második szakaszon már nem láttunk ki az autóból. Nem élveztem egyáltalán a második gyorsaságit, csak igyekeztem óvatosan menni és az út szélét figyelni.” 

A Hyundai belga versenyzője végül a délutáni második szakasz rajtja után az első kanyarban kicsúszott, és kiesett. 

Friss