2024. május 03. 12:33

KezdőlapWRCRovanpera: Olyan volt, mintha overállban zuhanyoznék, a gumikat nem ilyen esőre tervezték 

Rovanpera: Olyan volt, mintha overállban zuhanyoznék, a gumikat nem ilyen esőre tervezték 

-

Kalle Rovanpera csupán célba érni szeretett volna a Japán Rally péntek délelőtti szakaszain, melyre elképesztően nagy eső zúdult. 

Hatalmas eső okozott komoly problémát a Japán Rally mezőnyének péntek délelőtt. Dani Sordo és Adrien Fourmaux az első szakaszon esett kisebb patakba ugyanazon a helyen, pedig a neheze csak a nap második szakaszán következett. 

“Azt mondanám, hogy a körülmények 10-es skálán 11-esek voltak – mondta Kalle Rovanpera a péntek déli szervizelés idején. – Már a rajt előtt nyilvánvaló volt, hogy nagyon nehéz lesz elsőként indulni a pályákon. Az eső miatt nagyon sok levél és tűlevél volt az úton. Az első gyorsasági még nem volt annyira rossz, de a második nagyon veszélyes volt az eső miatt. A gumikat nem ekkora esőre tervezték, gyakorlatilag az egyenes részeken is tapadást vesztettünk.” 

Azonban a tapadás mellett a szélvédők párásodása is komoly problémát okozott. 

Ott Tanak autójában csak ennyit lehetett látni.

“Aztán a párásodás megjelenésekor szinte már nem is lehetett volna rosszabb. Amikor a gyorsasági szakaszok között megálltunk ellenőrzi az autót, úgy éreztem, mintha az overállban mentem volna zuhanyozni, majd a vizes ruházatban, amikor ismét visszaültünk nyilván sok nedvességet vittünk az autóba, majd a magasabb hőmérséklet miatt elkerülhetetlen volt a szélvédő párásodása.” 

Délutánra végül elállt az eső, és a picivel jobb körülmények között Rovanpera a harmadik helyig lépett előre és innen várhatja a szombati folytatást. 

Friss