2024. május 03. 14:08

KezdőlapWRCFranciaországban állnak először rajthoz a Rally2-es Toyotával, azonban az éles bemutatkozás csak...

Franciaországban állnak először rajthoz a Rally2-es Toyotával, azonban az éles bemutatkozás csak a Montén lesz

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke Japánban megerősítette, hogy befejeződött a Rally2-es Toyota Yaris homológizációja, az első versenyére pedig jövő héten Franciországban kerül sor. 

“Most már versenyen is lehet indulni a Rally2-es Toyotával, hiszen sikeresen befejeződött a homológizációja – mondta Jari-Matti Latvala. – A tavalyi bemutató óta komoly fejlesztésen és egyéb munkán esett át az autó. Továbbra sem kívánunk WRC2-es csapatot létrehozni, hanem az autó gyártása mellett a kellő alkatrészeket kívánjuk biztosítani a megrendelőknek.”  

Az autó tesztjeit Juho Hanninen, valamint Stéphane Lefebvre, Erik Cais, Nikolay Gryazin, Kalle Rovanpera és Jari-Matti Latvala végezték. 

A Toyota WRC csapatának főnöke megerősítette, hogy a Rally2-es jármű első versenye a francia Rally du Var verseny lesz, azonban, mivel a jövő heti versenynek már megvan a nevezési listája, így vélhetően előfutóként lesz látható a vadonatúj autó. 

“Egyelőre nem tudom megmondani, hogy ki fog az autóba ülni a Rally du Var versenyen. Az azonban biztos, hogy olyan versenyzőnek szeretnénk adni elsőként belőle, aki majd a Monte-Carlo Rallyn is elindul.” 

Friss