2024. május 03. 10:11

KezdőlapWRCKovalainen: A rally valóban nem pályaversenyzés még aszfalton sem

Kovalainen: A rally valóban nem pályaversenyzés még aszfalton sem

-

Heikki Kovalainen a Japán Rally alkalmával ismét visszatért a WRC2 versenyzői közé, az egykori F1-es pilóta pedig sok nehézség ellenére is a kategória negyedik helyén állt péntek este. 

Elképesztő özönvíz és rendkívül csúszós körülmények jellemezték a Japán rally péntek délelőtti versenyét, délutánra ugyan az eső elállt, a pályák továbbra is igen csúszósak voltak. 

“A körülmények olyan nehezek voltak, hogy kimerem jelenteni, Finnországban havon jobb a tapadás, mint amilyen péntek délelőtt volt – mondta Heikki Kovalainen. – Délutánra javultak a körülmények, akkor már jobb volt vezetni. Reggel azonban nagyon nagy eső volt, gyakorlatilag folyókban versenyeztünk, sokszor csak utas voltam az autóban még egyenesben is.” 

A korábbi Magyar Nagydíj nyertes versenyző szerint a rally versenyen tapasztalható körülmények nem hasonlíthatóak egy pályaversenyhez sem. 

“A péntek délelőtti körülmények között nagyon bátornak kell lenni, erre pedig csak a nagyobb rally tapasztalattal rendelkezők képesek. Én inkább óvatosan próbáltam vezetni, de még így is voltak necces pillanataink. A rallyversenyzés valóban nem hasonlítható a pályaversenyzéshez, mert sokkal több a nehezítő tényező. Éppen ezért a pályaversenyzők sosem tudnak elég sikeresek lenni a rallysportban, ezt el kell fogadni.” 

Kovalainen végül szombat délutánig a WRC2 negyedik helyén állt, akkor azonban Skodája meghibásodása miatt ki kellett állnia. 

Friss