2024. április 30. 19:38

KezdőlapWRCLindholm megautóztatta a Hyundai felsővezetését Japánban egy korábbi WRC-vel

Lindholm megautóztatta a Hyundai felsővezetését Japánban egy korábbi WRC-vel

-

Emil Lindholm először ülhetett a WRC autók utolsó generációját jelentő Hyundai i20 Coupe WRC-be a Japán Rallyn két rövidebb szakaszán, ahol a márka felsővezetését autóztatta meg. 

A WRC2 tavalyi bajnokam Emil Lindholm is jelen volt a Japán Rallyn, ahol a Toyota Stadionban és az Okazaki City nevű szuperspeciál alkalmával beülhetett a 2021-es Hyundai i20 Coupe WRC-be, hogy a Hyundai Motor Company felsővezetését, köztük Jaehoon “Jay” Chang vezérigazgatót megautóztassa. 

Az alkalom azonban Lindholmnak is felejthetetlen élményt jelentett, hiszen először ülhetett olyan autóba, mely korábban a WRC top kategóriáját jelentette. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Fantasztikus volt vezetni egy korábbi WRC autót – mondta Emil Lindholm. – Nagyon jól vezethető autó. A WRC ugyan több, mint 100 lóerővel erősebb, mint egy Rally2-es autó, de nagyon kényelmesen tudtam vezetni. Nagyon nagy élményt jelentett számomra is. Az utolsó menet során már olyan tempóban tudtam vezetni, ami során érezhető volt az autó nagyszerű aerodinamikai csomagja is. Olyan volt, mintha minél gyorsabban mennék, annál nagyobb az autó tapadása.” 

 

Friss