2024. április 28. 12:29

KezdőlapWRCAbiteboul kritizálása után Neuville elnézést kért a Hyundaitól

Abiteboul kritizálása után Neuville elnézést kért a Hyundaitól

-

Thierry Neuville a Japán Rally második péntek délutáni szakaszáig a második helyet foglalta el, akkor azonban hibázott és kiesett. Az eset után Cyril Abiteboul kritizálta versenyzőjét, majd a belga pilóta bocsánatot kért a csapattól. 

Thierry Neuville tavaly nyerni tudott a Japán Rallyn és idén is a győzelemért harcolt a hatalmas esőben egészen a péntek délutáni második szakaszig, ahol aztán hibázott és az első kanyarban kiesett. 

Az eset után Cyril Abiteboul kritizálta a belga versenyzőt. 

“Túl optimista volt Thierry azon a szakaszon – mondta a Hyundai csapatfőnöke. – Kicsit hasonló volt az eset a Görögországban történtekhez. Úgy érzem, hogy ezen a versenyen győzelem vagy kiesés felfogásban vezetett. Tény, hogy nyerni szeretnénk mi is, de ennek ellenére nem szabad túl nagy kockázatot vállalni. A péntek déli szervizelés során megbeszéltük, hogy próbáljon meg úgy közelebb kerülni Elfyn Evanshöz, hogy nem vállalja túl magát. Azonban így is sikerült átesnie a ló túloldalára.” 

Thierry Neuville végül szombaton visszatért és Power Stage győzelmével vigasztalta csapatát és önmagát. 

“Örülök, hogy véget ért a verseny – mondta Thierry Neuville. – Összességében élveztem a hétvégét, és úgy gondolom, hogy ha nem hibázok, akkor akár a győzelemért is harcolhattam, volna. Sajnálom, hogy hibát követtem el és elnézést kérek a csapattól. Jövőre bízom benne, hogy jobb sikerült jobban szerepelni. Idén volt néhány balszerencsés verseny, ami miatt kikerültünk a bajnoki címért vívott csatából. Ezt követően csak a győzelmeket céloztam meg, ami olykor sikerül, olykor pedig nem.” 

Friss