back to top
2024. május 06. 11:43

KezdőlapWRCRovanpera komoly önkritikát fogalmazott meg a Japánban elért harmadik hely után

Rovanpera komoly önkritikát fogalmazott meg a Japánban elért harmadik hely után

-

Kalle Rovanpera bár harmadik helyen zárta a Japán Rallyt, a verseny után komoly önkritikát fogalmazott meg. 

Az idén sorozatban második vb címét szerző Kalle Rovanpera tette teljessé a Toyota sikerét a Japán Rallyn, ahol Elfyn Evans és Sébastien Ogier mögött a harmadik helyen zárt. 

“Nagyon különleges pillanat egy hármas győzelmet ünnepelni a hazai versenyen – mondta Kalle Rovanpera. – Csodálatos év volt ez az egész csapat számára. A szezonzárón pedig nagyszerű eredményt értünk el egy extrém nehéz futamon.” 

Ezt követően azonban önkritikát is gyakorolt a 23 éves finn versenyző. 

“Mindig úgy megyünk egy versenyre, hogy nyerni szeretnénk. Ezen a hétvégén azonban egyáltalán nem volt jó a teljesítményünk. Problémánk volt a végsebességgel. Bár az eredmény nem rossz, igazából nem volt jó a teljesítményünk egyik napon sem. Miután már pénteken komoly különbségek alakultak ki, egyértelmű volt, hogy csak célba kell érni és meg kell tartani a harmadik helyet.” 

Rovanpera szerint azonban csapatként jó munkát végzett a Toyota. 

“Ez a hármas győzelem egy nagyszerű eredmény a csapatnak, mely ismét nagyszerű munkát végzett. Elfyn Evans kiválóan vezetett, ahogy Sébastien Ogier is. Takamoto Katsuta ugyanakkor extrát nyújtott, ilyen teljesítményt még nem láthattunk tőle. Mivel nagyon jó a kapcsolatunk, mindig szurkolok Takának is. Azt hiszem, nagyon erős csapatunk lehet jövőre is.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A kétszeres világbajnok így az év végén pedig már nagyon várja, hogy pihenni tudjon és jövőre újult erővel kezdhesse meg a csatát a vb címért. 

“Végre eljött a nyaralás ideje, mostantól csak arra fogok ügyelni, hogy kellően ki tudjam pihenni magam a következő szezon előtt. Elmegyek nyaralni, találkozok barátaimmal és a családommal. Már nagyon várom a karácsonyi ünneplést is, mely mindig az év egyik csúcspontja.” 

Friss