back to top
2024. május 09. 07:36

KezdőlapWRCTanak: Ha nincs esély a jó eredményre, könnyen kedvemet vesztem

Tanak: Ha nincs esély a jó eredményre, könnyen kedvemet vesztem

-

Ott Tanak a Japán Rally hatodik helyével búcsúzott az M-Sport csapatától, majd elismerte, hogy idén sem ő, sem pedig az autó nem volt alkalmas arra, hogy a vb címért harcoljon. 

Ott Tanak 2022 végén elköszönt a Hyundai Motorsporttól, majd az M-Sporthoz igazolt, ahol egyértelműen a vb címért szeretett volna harcolni és ennek a csapat is mindent alárendelt. A kezdeti jó kezdést és a svéd győzelmet követően azonban balszerencsés versenyek követték, ami miatt a 2019-es világbajnok kiszállt a vb címért folytatott csatából. A Chilében elért második győzelem pedig csak a szezon negyedik helyének megszerzésére volt elég. Az észt versenyző végül úgy döntött, 2024-re ismét a Hyundaihoz igazol és ott próbál a vb címért harcolni. 

Fotó: M-Sport

“Azt hiszem, nagyon könnyen kedvemet vesztem, ha nem tudok elég jó tempóban vezetni – mondta Ott Tanak a Japán Rally után. – Idén sajnos sok esetben a saját teljesítményem és az autóé sem volt elég jó. Nehéz év volt az idei, de legalább megpróbáltunk harcolni a vb címért. Jövőre meglátjuk, hogy sikerül-e jobban teljesíteni a Hyundaijal.” 

Friss