2024. április 28. 13:34

KezdőlapWRCToyoda: A Japánban elért siker bizonyítja, hogy mennyire jó csapatunk van

Toyoda: A Japánban elért siker bizonyítja, hogy mennyire jó csapatunk van

-

Akio Toyoda, a Toyota igazgatótanácsának elnöke és a Toyota Gazoo Racing elnöke természetesen rendkívül elégedett volt a Japán Rallyn aratott hármas győzelemmel, ami szerinte bizonyítja, hogy milyen jó a japán gyártó csapata. 

A Toyota először tudta megnyerni hazai versenyét, miután a pénteki esőben el tudták kerülni a nagyobb problémákat a versenyzők. A futam gyakorlatilag már ekkor eldőlt, hiszen Elfyn Evans Sébastien Ogier büntetése miatt nagy előnybe került, míg a nyolcszoros világbajnokot nem szerette volna támadni Kalle Rovanpera, hanem megelégedett a harmadik helyezéssel. 

Akio Toyoda nem győzte dicsérni a Toyota csapatát a versenyt követően. 

“Ez egy nagyszerű csapat, mely álomszerű eredményt ért el – mondta a Toyota igazgatótanácsának és a Toyota Gazoo Racingnek az elnöke. – Csak egy apró probléma van ezzel az eredménnyel: legutóbb Finnországban majdnem berúgtam a pezsgőtől, de most ez sem zavar. Csapatunk bizonyította, hogy bármelyik versenyzőnk képes győzni. Szeretnék gratulálni Elfyn Evansnek és Scott Martinnak, akik nagyszerű munkát végeztek és ezúttal sikerült befejezniük a már tavaly megkezdett munkát. Takamoto Katsuta és Aaron Johnston megmutatta gyorsaságával és küzdeni akarásával, hogy jogosan szerepel a WRC top kategóriájában.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Toyoda szerint a Japán Rally és a japán gyártó sikere komoly reklámja is volt a felkelő nap országában a rallysportnak. 

“Nagyon jó élmény volt látni a mezőnyt a Toyota Stadionban, ahol testközelből láthatták a nézők a versenyzőket. Ha sikerült ezt a gyorsaságit hagyománnyá tenni és a Japán Rallyt a WRC naptárban tartani, akkor komoly fejlődés lesz tapasztalható a rallysportot illetően Japánban.” 

Friss