2024. április 28. 13:15

KezdőlapWRCLatvala: Nem részmunkaidős versenyzőket szerettünk volna

Latvala: Nem részmunkaidős versenyzőket szerettünk volna

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke elárulta, nem alakult ideálisan a versenyzőkkel való tárgyalás a szerződésekről, ugyanis nem részmunkaidős versenyzőket szeretett volna a csapatban. 

A Toyota egészen a WRC szezon utolsó versenyének végéig nem hozta nyilvánosságra, hogy miként alakul a csapatfelállás 2024-ben. A Japán Rally után egy nappal azonban kiderült, hogy 2024-ben csak Elfyn Evans és Takamoto Katsuta fog teljes szezont menni a WRC-ben, míg Sébastien Ogier és Kalle Rovanpera részmunkaidőben folytatja jövőre karrierjét. 

Jari-Matti Latvala a Toyota bejelentése után elárulta, nem feltétlenül ezt szerette volna. 

“A gyártó szemszögéből nézve nem ideális helyzet, hogy a versenyzőinek fele részmunkaidőben versenyez csak – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Az ideális az lenne, ha minden versenyző teljes szezont tudna vállalni. Azonban el kell fogadnunk, hogy ez nem mindig lehetséges. Ilyen esetben a jobb jövő érdekeit kell néznünk. Takamoto Katsuta megérdemli, hogy teljes szezont menjen 2024-ben is, de elképzelhető olyan verseny is, amikor Ogier és Rovanpera is rajthoz áll. Más esetekben pedig ott tudjuk indítani Sebet és Kallét, ahol a legjobb esélyük van a jó szereplésre.” 

Friss