2024. május 02. 15:32

KezdőlapWRCRovanpera bővebben kifejtette, miért döntött fél WRC-szezon mellett

Rovanpera bővebben kifejtette, miért döntött fél WRC-szezon mellett

-

Kalle Rovanpera 2024-ben csak a WRC-szezon felén áll rajthoz, mint az kiderül a Toyota Gazoo Racing közleményében. A kétszeres világbajnok azonban bővebben is kifejtette, miért döntött úgy, hogy nem indul minden versenyen jövőre. 

A Toyota hétfő délelőtt bejelentette, hogy 2024-ben Elfyn Evans és Takamoto Katsuta indul csak teljes WRC szezonban, míg Kalle Rovanpera és Sébastien Ogier felváltva fogja a harmadik hibrid autót vezetni. 

A japán gyártó közleményében Kalle Rovanpera úgy magyarázta, hogy jövőre csak félszezonban versenyez a WRC-ben, hogy 15 év versenyzés után szeretne többet pihenni, 2025-ben azonban visszatér és ismét a vb címet célozza meg. 

A 23 éves pilóta a Motorsport.com oldalnak bővebbe magyarázatot adott a döntésére. 

“Mindenekelőtt nagyon boldog vagyok, hogy a jövőben is a Toyota Gazoo Racing versenyzője lehetek – mondta Kalle Rovanpera. – Az elmúlt néhány évet nagyon élveztem a csapatban. A 2024-es év kicsit más lesz számomra és Jonne Halttunen számára, mint az eddigiek. A részmunkaidő mellett való döntés egyik oka, hogy már nagyon régóta versenyzek a rallysportban, ezért szerettem volna egy kicsit pihenni és feltölteni az akkumulátorokat a következő szezonokra. Bár a korom alapján nagyon fiatalnak tűnök, de 15 éve versenyzek és 6-7 teljes szezonom volt eddig. Ez igen komoly energiát emészt fel.” 

A finn versenyző azonban a részmunkaidős WRC szereplés mellett szeretne jövőre más szakágakat is kipróbálni. 

“Még el kell dőlnie, hogy mit tartogat a jövő, de szeretnék más motorsport szakágat is kipróbálni. Ezen driftet és más rally versenyeket értek. A szerződésem azonban több évre szól a Toyotával, ezért 2025-től ismét a vb címekért szeretnék harcolni.” 

Friss