2024. április 28. 02:07

KezdőlapWRCAbiteboul: A Japán Rally tükrözte az egész szezonunkat, de idén többet vesztettünk...

Abiteboul: A Japán Rally tükrözte az egész szezonunkat, de idén többet vesztettünk a vb címeknél

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke összegezte a csapat idei WRC szezonját, majd Craig Breenről emlékezett meg. 

“A Japán Rally jól tükrözte az egész szezonunkat – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. – Nagyon pozitív hangulatban vártuk a versenyt, a csapat mindent beleadott, hogy egy jó eredményt érjünk el. Aztán ismét kihagytunk egy nagyszerű lehetőséget a győzelemre. Ilyen volt az egész szezonunk. Nagyon jó volt a sebességünk a versenyeken, de sokszor közbejött valami apró hiba, ami miatt nem tudtuk elérni a jó eredményt. A csapat komoly munkát végzett az autó fejlesztése terén, ezért úgy érzem, hogy sokat tudtunk fejlődni. Egy jó stabil alapról kezdhetjük a következő szezont, és képesnek látom csapatunkat a célok eléréséhez.” 

A Hyundai csapatfőnöke természetesen nem feledkezett meg arról sem, hogy idén egy nagyszerű versenyzőt is elvesztettek. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Végül szeretnék egy pillanatig tisztelegni Craig Breen emléke előtt, mert idén sokkal többet vesztettünk a vb címeknél. Nagyon nagy csapás volt csapatunk számára az ő elvesztése. Craig nagy szenvedéllyel állt a rallysporthoz, és tudását mindenkinél jobban szerette volna megmutatni. Nagyon hiányzik továbbra is csapatunknak. Bízom benne, hogy híres idézetei mindenki számára inspirációt jelentenek a jövőben. Emlékét továbbra is őrizni fogjuk, és tudjuk, hogy fentről segíteni fog csapatunknak.” 

Friss