2024. április 28. 14:54

KezdőlapWRCKi a WRC Bernie Ecclestonja? - Abiteboul bírálta a WRC vezetőségét

Ki a WRC Bernie Ecclestonja? – Abiteboul bírálta a WRC vezetőségét

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke elmondta véleményét a WRC vezetőségéről, ami szerinte minden, csak nem egységes. 

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint a Japán Rally első napján tapasztalható fejetlenség megmutatta, hogy a WRC vezetősége mennyire külön álláspontot képvisel. 

A WRC szezonzáró pénteki napjának délelőttjén hatalmas özönvíz nehezítette a versenyzők dolgát, Abiteboul szerint törölni kellett volna a szakaszokat, azonban csupán a délelőtti utolsó gyorsasági került lemondásra. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“A Rally Világbajnokság legnagyobb gyengéje a vezetése – mondta Cyril Abiteboul a belga RTBF-nek. – Más bajnokságokban viszonylag gyorsan sikerül meghozni egy-egy döntést, azonban a WRC vezetése erre képtelen, mert nehéz közös álláspontra jutni. Ki az az ember, aki meghozza a vezetésben a végső szót? Ki a WRC Bernie Ecclestonja? Valakinek ügyelnie kellene a versenyzők biztonságára is. Véleményem szerint komoly megbeszélést kellene tartani a WRC Promóter és az FIA között, hogy a későbbiekben könnyebben lehessen meghozni egy-egy fontos döntést.” 

Friss