2024. május 02. 02:14

KezdőlapWRCRovanpera: Először meglepődött, majd jó ötletnek tartotta a döntésemet a csapat

Rovanpera: Először meglepődött, majd jó ötletnek tartotta a döntésemet a csapat

-

A kétszeres rally világbajnok Kalle Rovanpera elárulta, hogy miként fogadta a Toyota, hogy nem kíván teljes WRC szezont menni 2024-ben. 

Sokan meglepődtek Kalle Rovanpera döntésén, miszerint 2024-ben csak részmunkaidőben fog versenyezni a WRC-ben, így volt ez a Toyota esetében is. 

“Amikor elmondtam a tervünket a csapatnak, először meglepődtek – mondta Kalle Rovanpera. – Ezt követően azonban helyesnek vélték a tervet, ők is belátták, hogy egy kis szünet tartására a következő év a legjobb. Megértették, hogy ahhoz, hogy a jövőben is jó teljesítményt tudjak nyújtani, kell egy kis időt hagyni a feltöltődésre.” 

A 23 éves, kétszeres világbajnok ezt követően azt is elárulta, hogy navigátora, Jonne Halttunen mit gondolt a tervet hallva. 

“Jonne a tervemet nagyon jól fogadta. Általában is mindent megbeszélünk, és nagyon jó a kapcsolatunk. Tudta, hogy valamikor szeretnék egy kis szünetet tartani, így amikor elmondtam neki, hogy ez a 2024-es szezon lesz, nem lepődött meg. Elfogadta és megértette a döntésemet.” 

Friss