2024. május 02. 13:58

KezdőlapWRCLatvala szerint akár öt Rally2-es Toyota is indulhat a Montén

Latvala szerint akár öt Rally2-es Toyota is indulhat a Montén

-

A Rally2-es Toyota WRC debütáló versenye lesz a 2024-es Monte-Carlo Rally, melyen a japán gyártó csapatfőnöke, Jari-Matti Latvala szerint akár 5 új autó is indulhat. 

A Toyota GR Yaris Rally2 leső versenyére múltheti információ szerint a hétvégi francia Rally du Var versenyen kerülhet sor, ahol előfutóként mutatkozik be az új autó. Egylőre azonban ez az információ csak felvetés, hivatalos megerősítés nem történt. 

Az első igazi verseny azonban a 2024-es Monte-Carlo Rally lesz, ahol azonban akár öt Rally2-es Toyota is indulhat. 

“Jövőre 40-50 autót tervezünk készíteni Finnországban az új Rally2-es Toyotából – mondta Jari-Matti Latvala a WRC hivatalos oldalának. – A célunk, hogy öt autót is láthassunk a Montén, majd havonta négy autót szeretnénk biztosítani a megrendelőknek. Nagyon sok az érdeklődő az autó iránt, de egylőre nem tudtuk ezeket véglegesíteni. A legfontosabb, hogy a Montén és a Svéd Rallyn indulni kívánó versenyzőknek autót biztosítsunk.” 

Latvala elárulta azt is, hogy milyen priorítás alapján szeretnék értékesíteni az autókat. 

“Először a WRC2-ben induló versenyzőknek szeretnénk autót eladni, majd ezt követően jönnek az ERC-ben indulók, végül pedig a nemzeti bajnokságokban versenyzők következnek. A privát megbeszélések során az érdeklődőknek is ezt a sorrendet mondjuk. A Toyota utánpótlás programjában résztvevő Hikaru Kogure és Yuki Yamamoto privát csapatot képviselve fog versenyezni, gyári WRC2-es csapatot nem indítunk.” 

Friss