2024. április 28. 13:57

KezdőlapWRCOgier után Abiteboul is szóvá tette a Rally1-es autók párásodását

Ogier után Abiteboul is szóvá tette a Rally1-es autók párásodását

-

Sébastien Ogier még a Japán Rally idején tette szóvá, hogy a verseny második pénteki szakaszán szinte kivétel nélkül bepárásodtak a nagy esőben a Rally1-es autók szélvédői, azonban Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke is megszólalt az ügy kapcsán. 

A Japán Rally péntek délelőttjén hatalmas özönvíz nehezítette a versenyzők dolgát, a nehéz körülmények között pedig a Rally1-es autók szélvédői is bepárásodtak, ami miatt csak lassan tudtak haladni a nap második szakaszán. A Rally2-es autók esetében ilyen probléma nem fordult elő, ezért Andreas Mikkelsen az abszolút negyedik helyen állt péntek délben. 

A párásodást előbb Sébastien Ogier tette szóvá, a nyolcszoros világbajnok elfogadhatatlannak tartotta, hogy a rendkívül drága Rally1-es autókban is probléma alakulhat ki. 

A WRC szezonzáró után azonban Cyril Abiteboul is elmondta véleményét. 

“Hihetetlen, hogy nem tudtunk felkészülni a párásodásra, ilyen drága autók esetében ez nem fordulhatna elő – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke az Autosport oldalnak. – Az autó minden részét igyekszünk tökéletesre fejleszteni, és mégis vannak területek, amikkel probléma adódhat. Lehet, hogy többet kellene költeni a technológiai megoldásokra és kevesebbet az aerodinamikára. Ez a helyzet kínos, és nem elfogadható.” 

Az FIA szerint azonban ilyen probléma nem sűrűn fog előfordulni.

„Szerintem a párásodás problémáját könnyen megoldják a gyártók – mondta Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója. – Nem hiszem, hogy ilyen még egyszer előfordulna.”

Friss