2024. május 02. 05:43

KezdőlapWRCKatsuta több versenyen is megmutatná japánban nyújtott teljesítményét

Katsuta több versenyen is megmutatná japánban nyújtott teljesítményét

-

Takamoto Katsuta számára nehezen indult a péntek a Japán Rallyn, a folytatásban azonban sorra nyerte a szakaszokat. A japán versenyző jövőre még több versenyen szeretné megismételni a szezonzárón mutatott teljesítményét. 

Takamoto Katsuta ugyanazon a vízátfolyáson került bajba a Japán Rally péntek reggelén, ami Dani Sordo és Adrien Fourmaux kiesését is okozta, azonban a japán versenyző megúszta egy komoly forgással és autójának sérülésével. 

A folytatásban azonban 10 gyorsaságit is nyert és végül az ötödik helyen zárt. 

“Nagyon jó volt a sebességünk Japánban – mondta Takamoto Katsuta a Dirtfishnek. – Magabiztosan és jó tempóban tudtam vezetni az autót szinte az egész versenyen. Sokkal jobb volt ez a verseny, mint néhány korábbi, amelyek közül szintén volt jobb és rosszabb. Sokszor egy kis hiba került nagyon sokba. A pénteki forgást követően igyekeztem minél gyorsabban vezetni, ami összességében jól sikerült, és ez az, amit jövőre még több versenyen szeretnék megmutatni. Kalle Rovanpera, Sébastien Ogier és Elfyn Evans is már képes nagyon gyorsan és hibamentesen vezetni, 2024-ben pedig szeretném ezt megmutatni én is.” 

Katsuta számára azonban a szezonvégeztével a hangsúly a családra kerül, és szeretne minél többet pihenni. 

“December végéig, de legalább karácsonyig szeretnék minél több időt tölteni a családdal és minél többet pihenni. Nem szeretnék a rallyra gondolni, ki szeretnék kapcsolódni. Szezon közben lehetetlen a családdal lenni és pihenni, akkor folyamatosan a versenyekre kell készülni.” 

Friss