2024. április 29. 02:35

KezdőlapWRCMillener: Köszönjük Ott a két győzelmet, sajnáljuk, hogy nem sikerült vb címért...

Millener: Köszönjük Ott a két győzelmet, sajnáljuk, hogy nem sikerült vb címért harcolni

-

Az M-Sport csapatának nevében Richard Millener elköszönt Ott Tanaktól, aki 2022 év végén nagy tervekkel ment a fordos csapathoz, azonban a célokat nem sikerült teljesíteni. 

Három év Hyundaijal eltöltött szezon után 2022 végén Ott Tanak az M-Sporthoz igazolt, ahol az észt versenyző második vb címe volt a cél, a csapat pedig mindent ennek is rendelt alá. 

Végül azonban csupán két győzelmet és további két dobogós eredményt sikerült Tanaknak elérni, ami év végén a negyedik helyre volt elegendő. 

A 2019-es világbajnok 2024-ben ismét visszatér a Hyundaihoz, hogy újra megpróbáljon vb címért harcolni. 

Az M-Sport nevében Richard Millener köszönt el az észt versenyzőtől. 

“Először is nagyon sajnáljuk, hogy Ott Tanak és Martin Jarveoja távozik csapatunktól – mondta az M-Sport csapatfőnöke. – A csapat és magam nevében is szeretném megköszönni az idei szép emlékeket, a fantasztikus hozzáállást, valamint a Svédországban és Chilében elért győzelmet. Minden jót kívánunk a jövőben nektek. Csapatunk jó emlékekkel zárhatja az évet a két győzelemnek köszönhetően. Ugyanakkor sajnáljuk, hogy nem sikerült a vb címért harcolni. Ugyanakkor nem könnyű egy WRC futamon nyerni. Most pár hét pihenés következik, hogy aztán újult erővel kezdjük a 2024-es szezont.” 

Friss